Ugljanin optužio velikosrpske jastrebove za nasilje

Beta

21. 08. 2019. u 13:39

Угљанин оптужио великосрпске јастребове за насиље

Foto: Tanjug

Predsednik SDA se nada da će Evropska unija, Ujedinjene nacije, međunarodna zajednica i "normalne snage" u Srbiji na idućim izborima imati razumevanja i da će građani Sandžaka konačno uspostaviti vlast na tom prostoru
Predsednik Stranke demokratrske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da predstavnici njegove partije na okruglim stolovima vlasti i opozicije u Beogradu predlažu da na idućim izborima Sandžak bude zasebna političko teritorijalna celina. On je na konferenciji za novinare rekao da oni insistiraju na onome što je sadržano u platformi stranke, a to je organizovanje izbora za organe Sandžaka, kao i definisanje jedinstvenog medijskog prostora Sandžaka.

Pročitajte još: Ugljanin: Srpska vojska će otići kako je došla

"Ukoliko se naši predlozi ugrade u budući izborni sistem Srbije normalna je stvar da ćemo ići na izbore, jer normalni ljudi kada daju dobar predlog očekuju da on bude prihvaćen. Međutim, ukoliko on ne bude prihvaćen mi nećemo dozvoliti da i dalje velikosrpski jastrebovi organizuju političko i drugo nasilje na ovim prostorima", rekao je Ugljanin.

Pročitajte još: Ugljanin zbog fotelje "pali" Rašku oblast

On se nada da će Evropska unija, Ujedinjene nacije, međunarodna zajednica i "normalne snage" u Srbiji na idućim izborima imati razumevanja i da će građani Sandžaka konačno uspostaviti vlast na tom prostoru, na kome su autohtoni.

"Svaka izjava da su Bošnjaci srpska manjina ide u kontekst nastavka genocidne politike nad Bošnjacima na Balkanu. Mi smo starosedelački autohton narod u Sandžaku, svoj na svojoj zemlji", istakao je Ugljanin.

On je dodao da platforma SDA Sandžaka za rešavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak, koju je na nedavnoj skupštini stranke jednoglasno usvojilo 800 delegata, predstavlja rešenje za sve probleme i odgovor na sva pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Анти Антифа

21.08.2019. 13:50

Добро је ово рекао "нормални људи". Међутим,он није од тих

AH JARANE TEBI JE MESTO U ANATOLIJI

21.08.2019. 13:51

AKO TE I TAMO HOCE PRIMIT, jer te ni kurdi nebi trpeli koliko te trpe srbi u Srbiji.

Bonaparta

21.08.2019. 13:53

U ovoj našoj Srbiji svaka šuša traži i ucenjuje državu svakakvim budaleštinama. Kome se ovde ne dopada široko mu polje. Hajde Ugljanine bolan u Njemačku ba pa tamo traži prava, a i traže vetreinare tvog tipa. Možda i zaradiš neki dinar.

N. I.

21.08.2019. 14:08

Nije mi jasno zašto ćutimo i okrećemo glavu na ovakve stvari! To treba rešiti što pre,... Bilo kakvu separatističku i antisrpsku misao!!

Terenac

21.08.2019. 14:20

"Mi smo autohtoni"... I ja sam avio maheničar za Space X ali mi niko još to nije potvrdio, jer lažem da jesam. Uostalom, ugljanin je šiptar, barem se i tako izjasnjavao. Svi su autohtoni kad treba da se cepa Srbija. Kad su srbi u sarajevu rekli da su autohtoni, onda im je pucano na svatove i počeo je rat. I nema vise autohtonih srba u sarajevu. Pametnom dosta.

Vilenjak

21.08.2019. 14:25

Velikomuslimanski jastreb, Sulejman Ugljanin, opet ima iredentističke ideje. Fašisoidno odvajanje nacija i naroda nije evropski put. To je handžar put. Mi našu braću muslimane cenimo i volimo. Isti su nam i geni.

aca

21.08.2019. 14:42

Aj ti frustrirani oladi malo. Živiš u Srbiji i ponašaj se i poštuj svoju državu ako ti ne odgovara izvoli napolje i ostavi nas da živimo u miru.

tomy

21.08.2019. 15:10

Ja ne razumem ovu nasu vlast uopste.Kako ovom .... dopustaju da radi i prica sta hoce.Neka mu prikace anti drzavne radnje i smeste ga u Zabelu a tamo ce vec imati ko da ga disciplinuje i nauci kako se mora odnositi prema drzavi u kojoj zivi!

Krle

21.08.2019. 15:55

Zasto se ovaj ne uhapsi ili da mu se oduzme drzavljanstvo i izbaci napolje? To Britanci rade da svojim dzihadistima a ovaj nije drugaciji.

seljak LA

22.08.2019. 07:01

Sta 'e bre ovo, zar je ovaj ustogljeni les jos politicki aktivan. Da ne poverujes.

буки

23.08.2019. 15:58

Суљо, поздравио те Дракче и објаснио шта можеш да добијеш данас, а за даље ћемо да се договоримо.