Gazeta Blic: Priština ponovo priznaje srpske pasoše

Tanjug

18. 08. 2019. u 16:26

Газета Блиц: Приштина поново признаје српске пасоше

foto: Ž. Knežević

Priština nije uspela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore
Priština nije uspela da se odupre međunarodnom pritisku, tako da je ponovo počela da priznaje srpske pasoše, objavila je "Gazeta Blic", pozivajući se na neimenovane izvore.


"Kosovo je ponovo počelo da priznaje srpske pasoše, to je rezultat međunarodnog pritiska. Pored toga, bilo je i pritisaka od strane predstavnika 'preševske doline' koji nisu mogli da putuju na Kosovo sa srpskim pasošima", rekao je neimenovani izvor "Gazete Blic".


Agencija Tanjug za ovu vest nije mogla da dobije potvrdu u drugom izvoru.


Pročitajte još: Na teritoriju tzv. Kosova se ne može sa srpskim pasošem


Početkom avgusta je direkcija granicne jedinice kosovske policije donela odluku o nepriznavanju srpskih pasosa prilikom ulaska gradana na teritoriju KiM, a ta mera se nije odnosila na osobe koje poseduju ličnukartu i na decu za koju je bio potreban izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom.


Zvaničnih reakcija međunarodnih zvaničnika na Kosovu na informaciju o zabrani srpskih pasoša nije bilo, podseća Kosovo.onlajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Perica Iz Varosi

18.08.2019. 23:24

Јачи су они имали унутрашњи но спољњи притисак!!!!!!!!!!!!

Šarplaninac

19.08.2019. 00:05

E super, jos da se predsednik smiluje pa da i nama Srbima sa kosova da pasoše pa da nas ova vest obraduje. P.S. Što nisam Sirijac, možda bi i dobio pasoš zemlje za koju sam krvario!

Jedan Albanac,pravi

19.08.2019. 15:03

Do ovog trenutka,nista se nije promenilo.Evo mene na gtranici,i jos se pusta za uklazak na Kosovu,samo sa licnim kartama i rodjenim izvodima,za decu.Zasto obmanjujete narod,ja to ne znam.Malo pre neki je dosao s pasosem,jer je ovu vest procitao,a Policija Kosova ga vratili natrag.Neko ovde pravi konfuziju,i maltretiranje gradjana.Nije lepo,bez sluzbenog javljanja