Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas s novim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Nikolić je poželeo dobrodošlicu ambasadoru Bocan-Harčenku i istakao da je Rusija za Srbiju veoma značajan oslonac, da su politički odnosi na izvanrednom nivou, a da postoje potencijali za unapređenje ekonomske saradnje.

"Srbija ima slobodno tržište koje Rusija može da iskoristi za plasman svojih proizvoda, unapređenje naše ekonomske saradnje je ono na čemu možemo dalje intezivnije raditi", naglasio je Nikolić.

PROČITAJTE JOŠ - HARČENKO ODBRUSIO "KVINTI": Zemlje povlače priznanja Kosova zbog nesposobnosti lažne države, ali oni krive Beograd

Ambasador Bocan-Harčenko je zahvalio je na prijemu i istakao da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država.

"U Moskvi se ceni to što ste učvrstili temelje saradnje Rusije i Srbije tokom Vašeg predsedničkog mandata, kao i doprinos koji danas dajete saradnji ruskog i srpskog naroda obavljajući funkciju predsednika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnju sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom. Želja mi je da Rusija i Srbija aktivnije sarađuju, i tokom dosadašnjeg boravka u Srbiji uvideo sam da je naša saradnja poštena i odgovorna i da postoje potencijali za unapređenje saradnje“, naglasio je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.