PREDSEDNIK privremenih institucija u Prištini Hašim Tači mogao bi da raspiše izbore u pokrajini za 29. septembar, a da li će doći do ovakvog raspleta političke krize, biće poznato odmah po zvaničnom raspuštanju kosovskog parlamenta.

Poslednja sednica Skupštine u Prištini zakazana je za 22. avgust, a sve albanske političke partije na KiM saglasne su da su neophodni vanrendi parlamentarni izbori posle nedavne ostavke Ramuša Haradinaja na mestu premijera tzv. Kosova.

Predsednik Vučić poručio je u nedelju da oni Srbi, koji uz podršku Prištine hoće da izađu na izbore, to treba i da učine, uz ocenu da će se jasno videti koliko će oni, kojima je jedini cilj da sruše Srpsku listu, osvojiti glasova.

- Interesantno mi je kako neki misle da na Kosovu treba da učestvuju na izborima, a istovremeno govore da nema uslova za učešće na izborima u Srbiji. Njih narod ne zanima. Ne valjaju im izbori u Beogradu, a izaći će na izbore u Prištini, samo sa ciljem da sruše Srpsku listu. Uz svu podršku albanskih medija i stranih službi videćete koliko ćete vi dobiti, a koliko Srpska lista, i oni za koje će Beograd da pozove da se glasa.

PROČITAJTE I: ORGANIZATOR PROTESTA OPOZICIJE ODBIO DA ODGOVARA NA PITANjA: Jurišao na Predsedništvo, pobegao od novinarke (Video)


Marko Đurić / Foto Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, apelovao je u nedelju na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Prištini da ne dozvole da predizborna kampanja u našoj južnoj pokrajini preraste u sveopštu antisrpsku histeriju. Đurić je naveo da se sve jasnije pokazuje da je tačna procena predsednika Srbije da će se kosovski Srbi i sredine u kojima žive naći na udaru agresivne predizborne kampanje albanskih političkih stranaka i lidera.