Vulin: Srbi nisu tenkom došli u Hrvatsku, tu su bili vekovima

Tanjug

sreda, 07. 08. 2019. u 14:45

Вулин: Срби нису тенком дошли у Хрватску, ту су били вековима

Aleksandar Vulin Foto: Z. Jovanović

Ministar odbrane rekao da je istina da su mnogi otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima, a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve
Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu izjavu bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića "da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske" i srpkom ministru poručio "krenuli ste tenkom, vratili se kući limenkom".

Pročitajte još: OBELEŽAVANjE AKCIJE OLUJA U KRUŠEDOLU: Vučić: Otišli su Srbi, to je velika tuga. Je li Hrvatska srećnija zbog toga, bogatija i uspešnija?

"Ustaše ni u Drugom svetskom ratu ni u građanskom ratu devedesetih nisu priznavale da u Hrvatskoj žive Srbi, zato su trabunjale o srpskoj agresiji dok su klale decu u Jasenovcu ili ubijale decu u izbegličkim kolonama za vreme Oluje", rekao je Vulin.

Vulin kaže da ne zna šta je Glasnovića isprovociralo da se javi kada je rekao da Srbija neće napasti Hrvatsku i da ne želimo ni jedan pedalj hrvatske zemlje.

"Ali znam da Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj. Istina mnogi su otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve. Najgore ustaše su bivši Srbi, biće da Željko ponešto zna o tome", kaže Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Svasta

07.08.2019. 15:03

Vekovima!? Ti si morao da kupis i diplomu osnovne skole, srpska vojska nije imala tenkove pre 100 godina!

Анти Антифа

07.08.2019. 18:02

То где су Срби живели никад није била Хрватска него Војна Крајина у саставу Хабзбуршке монархије касније АУ. Пре тога је то била Србија одн.Босна као србска средњевековна држава.

GALEB BIJELI- ANTE BAN

08.08.2019. 15:21

Vuline; razumiješ se u povijest, koliko i Marica u krivi k....c! Nego- reci ti nama, kako tvojima iz familije ide otkup sekundarnih sirovina? Čuo sam da je bakar poskupio; sad tvoji manje zavise od tebe!

Simon

08.08.2019. 23:21

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - @Ante Ban i sakupljanje otpada je casni posao, i casniji od proslosti tvojeg Ministra odbrane.