AMERIČKI PROFESOR: Vučić je u prilici da povuče istorijski potez oko KiM

Tanjug

07. 08. 2019. u 12:33

Vašington i evropske prestonice žele da pomognu Beogradu i Prištini da pronađu rešenje, ali ono koje će voditi stabilnosti

АМЕРИЧКИ ПРОФЕСОР: Вучић је у прилици да повуче историјски потез око КиМ

E. DŽozef, Foto: twitter.com/@edwardpjoseph

Ako najjači politički lider u regionu - predsednik Srbije Aleksandar Vučić - iskaže jasno i nedvosmisleno privrženost svoje zemlje Zapadu, odnosno EU i SAD, onda bi ta njegova posvećenost imala ogroman, pozitivan efekat po BiH i Kosovo, smatra profesor Univerziteta DŽon Hopkins Edvard DŽozef.


On je u intervjuu radiju Slobodna Evropa ocenio da je "smešsno da Vučić koji ima tako moćnu poziciju ne može da reši problem Kosova" i dodao da je on u prilici da povuče takav istorijski i strateški potez.


"U tom slučaju, ostao bi upamćen u srpskoj istoriji kao odlučni vođa. Vučić ima priliku da izdejstvuje rešenje za Srbe, kojim bi sačuvali svoje dostojanstvo i trajnu vezu sa Kosovom i, istovremeno, to bi osnažilo BiH. To može da učini ako želi. Međutim, ukoliko želi da nastavi da igra i na kartu Zapada i Rusije, Srbija će i dalje trpeti zbog te politike jalove dvosmislenosti", rekao je DŽozef.


Prema njegovim rečima, Vašington i evropske prestonice žele da pomognu Beogradu i Prištini da pronađu rešenje, ali ono koje će voditi stabilnosti.


Upitan da li bi eventualni dolazak savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost DŽona Boltona mogao da pomogne izlasku iz ćorsokaka, DŽozef kaže da ne zna koliko je njegov dolazak realan ali kaže da je Boltonova podrša ideji razmene teritorija opasan scenario kojim se ne bi rešio spor u odnosima Beograda i Prištine."Naprotiv, zakomplikovao bi situaciju, gotovo bi sigurno okončao prisustvo Srba na jugu Kosova, ugrozio bi status Dečana, Gračanice i drugih značajnih srpskih zadužbina. Time bi se odmah otvorila šira regionalna pitanja, kao što su status Sandžaka i Republike Srpske", rekao je DŽozef ističući da u američkoj administraciji postoje različiti stavovi i da Stejt department naglašava da bilo koje rešenje za KiM treba da vodi računa o regionalnoj stabilnosti.


Govoreći o izborima na KiM on kaže da će oni biti delimično i referendum o pojedinim opcijama za rešenje, poput razmene teritorija.


"Srbija je u drugačijoj situaciji jer je pozicija predsednika Aleksandra Vučića veoma jaka. Suočava se sa slabijom pozicijom čak nego Slobodan Milošević na vrhuncu moći. Kontroliše vladu, ima ogroman uticaj na medije, uživa podršku Rusije. Dakle, ima veoma snažnu poziciju koja mu omogućava postizanje sporazuma o Kosovu", smatra DŽozef.


Kada se radi o bivšem premijeru privremenih institucija u Prištini Ramušu Haradinaju DŽozef kaže da je njegova politička budućnost sada u rukama Suda u Hagu i da se on najpre suočava sa pravnim pitanjima, pre nego što se usredsredi na politička.


"Moramo da vidimo kako će se sudski proces odvijati. Nije mala stvar podneti ostavku na premijersku poziciju i biti ispitivan", smatra DŽozef.


Govoreći o taksama koje je Priština uvela na robu iz Srbije, on kaže da su oko tog pitanjapostojale nesuglasice između Prištine i SAD koje su tražile njihovo ukidanje.


"U tom smislu i prelazna vlada privremeno može da suspenduje carine pod određenim uslovima, uključujući spremnost Beograda da doprinese pozitivnom razvoju i uspehu dijaloga", rekao je DŽozef.


Upitan da prokomentariše utisak da lideri Srbije prećutno doživljavaju Republiku Srpsku kao neku vrstu kompenzacije za Kosovo, DŽozef kaže da treba da se prestane da se govori o tome i da se radi na afirmaciji prava Srba i njihovoj permanentnoj vezi sa Kosovom.


"Dakle, treba osigurati dostojanstvene i snažne veze Srbije sa celim Kosovom, naročito na jugu gde se nalazi njena najznačajnija verska i kulturna baština i žive Srbi.


Zato treba osigurati suverenitet tim srpskim verskim središtima, što bi bio snažan signal tamošnjim Srbima da ostanu i grade svoju budućnost. Takođe, da koriste ostale zaštitne mehanizme za očuvanje svojih interesa", smatra DŽozef.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (162)

Vladimir Marković

07.08.2019. 13:01

To što Vučić radi za Sorosa to nas u Srbiji ne interesuje. Nema nikakvog dogovora o ustupanju ni jednog dela teritorije. Amen.

vlasta

07.08.2019. 13:05

Vucic se bori za mirno resavanje problema na KiM ali sta radi druga strana, zazr nisu svi potezi usmereni ka tome da Srbi nemaju ni elementarne uslove za zivot?!

PG-CG

07.08.2019. 13:05

Hmm, da, da, ostao bi u srpskoj istoriji kao odlučni vođa i IZDAJNIK! U boga se nadamo da će Vučić ostati samo ovo prvo...

monika

07.08.2019. 13:07

Predsednik Srbije se kao lav bori da srbi na KIM opstanu.Necemo priznati KIM,vec cemo se boriti da nadjemo kompromisno resenje koje ce omoguciti da u buducnosti se sacuva mir i stabilnost.

mile bg

07.08.2019. 13:07

Ime ovog univerziteta je jedno vreme nosio beogradski Megatrend- toliko o njegovom nivou i bas je on kompetentan da razmatra ovako teska pitanja u nasoj zemlji.Poznata je izreka za ovaj i slicne privatne fakultete-uvece prelistam a ujutro na ispitu zablistam.Jasno je nama da iza svih postupaka albanaca stoji Amerika i da nije tacno da su se oni tek sada ukljucili u resavanje kosovskog problema, koji su sami i zakomplikovali, vec su oni odavno mirodjije u svakoj corbi.

Vlade

07.08.2019. 13:10

KLASIČAN DIPLOMATSKI ULTIMATUM.GLEDANO SA ANERIČKE INTERESNE SFERE POTPUNO LOGIČNO I TAČNO. ZNAČI ISTOK NA ZAPADU ZAPAD NA ISTOKU TO NEMA POJMA TAKVA POLITIKA NEPOSTOJI.

Gavrilo Princip

07.08.2019. 13:11

Lepo vi puštate probne balone a sad ćemo po reakcijama botova videti i koji je stav partije.

Bojan Zvornik

07.08.2019. 13:14

A rešenje je da se odreknemo Kosova i Metohije? Ma nemoj! Neka Vučko ostane upamćen po tome što se borio da nam uz našu saglasnost ne otmu KiM. A mi ćemo se vratit na KiM kad-tad.

Миле

07.08.2019. 13:21

Хвала професоре, кажите и Трампу да је и он у прилици да повуче историјски потез око Калифорније и Тексаса и да би и он остао и био упамћен у америчкој историји као одлучни вођа.....

Vladimir

07.08.2019. 13:21

Predsednik Vučić će sve učiniti da pronađe najbolje moguće rešenje za problem na KiM.

Graje

07.08.2019. 13:22

SAD zaista žele da unište Srbiju, odakle im više takve informacije, da li ste normalni šta pričate. Vučić ne kontroliše ni medije, on smo želi da nastavi saradnju i SAD i Rusijom. Sad bi bilo najbolje da napuste Srbiju i pustiti nas da se razvijamo. Neka sa svojim lobistima protiv Srbije vode politiku u SAD. Konačno se malo ekonomski oporavljamo I to je važno.

Novak

07.08.2019. 13:23

Zahvaljujuci odgovornoj i pametnoj politici predsednika Vucica, Srbija je u mnogo boljoj poziciji oko resavanja problema na KiM.

Serbinator

07.08.2019. 13:24

Odavno nismo doživeli da Amerikanci imaju reči hvale za predsednika Srbije i za srpsko vođenje politike.

Terenac

07.08.2019. 13:24

Malo malo, pa neki profa na kraju karijere, daje izjave toliko bezobrazne da je se čoveku smuči.

Serbinator

07.08.2019. 13:26

Narod Srbije veruje da jedino Vučić može doći do rešenja za Kosovo a evo dokazano je da mu i stranci veruju, poput ovog uvaženog profesora iz Amerike.

Igor

07.08.2019. 13:28

Verujem da ce predsednik Vucic, kada je u pitanju KiM, doneti pravu odluku koja ce pre svega biti u interesu Srbije, njenih gradjana i srba koji zive na KiM.

Kole

07.08.2019. 13:30

Srbija je snagom svoje međunarodne politike i autoritetom predsednika Vučića uspela da se nametne velikim silama i podigne ugled u svetu.

Zoran Bgd

07.08.2019. 13:30

Tramp je u prilici da Ameriku ponovo naseli bizonima,i pokaže da se ne isplati sukobljavati sa Rusijom i tako bi imao priliku za istorijski potez oko mira u svetu

Ana

07.08.2019. 13:35

Vucic pokusava da iznadje resenje koje je najbolje za Srbiju, resenje cije ce benefite najvise osetiti gradjani Srbije

Ruben

07.08.2019. 13:38

Posto hulje nisu uspele priznavanje kosova pretnjama i ostalim intimidacijama sad pokusavaju tapsanjem po ramenu. Jadno

Mikiboy

07.08.2019. 13:39

Oni nam otmu Kosovo pa nas uce sta cemo da radimo.Vucic je vec povukao istorijski potez.Drzi Amerikance na distanci.Uskoro ce to vreme i pokazati da je to pravi istorijski potez.

E

07.08.2019. 13:40

Profesor? Toralna nebuloza! Koji je to dogovor koji ne izuzima Srbe iz tog kazamata lazne države sa zvezdicom, ne uvazava teznje srba iz Rep.Srpske a priča i o nekom suverenitetu? Čijem? Srbija ima suverenitet po medjunarodnom pravu.

Bleki

07.08.2019. 13:41

Drugim rečima priznajte Kosovo za šarenu lažu. Previše ste nas puta slagali i prevarili da bismo vam bilo šta verovali.

Diaspora ljudi!

07.08.2019. 13:43

A kako je to taj Prof sebi zamislio, da se to samo tako moze da napravi u Demokratiji bez pitanja naroda, a to Vucic upravo hoce i to je govorio vec vise puta.

Milica S.

07.08.2019. 13:45

Srbija vodi odgovornu politiku. Svaka odluka koju donese državno rukovodstvo biće u nacionalnom interesu Srbije, a nikako protiv njega.

d

07.08.2019. 13:47

prosto ne znas da li da se smejes ili da places, najbolje ipak iseliti se, ako moze sa planete, ako ovakvi "vode" planetu, onda sto dalje od suncevog sistema, nije mi jasno kako je sve ovo pocelo i kako je ljudska sorta dosla do ove tacke, ali mi je svakako jasno kako ce biti dalje

Gorshe..

07.08.2019. 13:49

Kako sam razumeo ovaj predlaze suspenziju takse za priznanjekojim bi se Srbija odrekla 15 % teritorije. Ima li slicnih primera u svetu.

Nikola

07.08.2019. 13:49

Verujem da ce predsednik postupiti najispravnije i najbolje moguce za nas narod, ima nasu punu podrsku.

veselnik

07.08.2019. 14:54

@Djole - Izgleda da botovi ne znaju sta je "palamuda"! Mozda znaju sta je "palamudjenje", ali im logika nije jaca strana, samo slede dobijene instrukcije.

Katarina

07.08.2019. 13:54

Jedino moguce resenje kosovskog pitanja je kompromisno resenje u kome bi masimalno bili sagledani interesi Srbije i to je upravo ono za sta se zalaze predsednik Vucic.

Tresimesi1

07.08.2019. 13:57

Dovoljna je i sama činjenica da Srbija u celoj priči najviše ispašta pa i logičan je sled da rešenje svih muka leži u odluci predsednika Vučića.

Veso

07.08.2019. 14:04

Dosta vise tog vaseg cinizma,,istorijska sansa" a sve aludirate na priznanje Kosova,stalno namecete to kao jedino odrzivo resenje,e pa nece moci...Ni Vucic ni bilo ko drugi ne moze tako nesto potpisati nikada!Mora se i Srbija pitati!!!

Paja Iz Vrcina

07.08.2019. 14:06

hocete reci da prizna,malo Morgen profesore,a sve sto je Srbima obecano i dogovoreno nije ispunjeno.

Aleksandar

07.08.2019. 14:06

Sve se moze ako SAD hoce,uz uvazavanje interesa Srbije i srpskog naroda i podrsku predsedniku Vucicu.

Raca Milosavljevic

07.08.2019. 14:06

... profesor Dzozef treba da iskoristi istorijsku priliku kada Amerika ima jos malo moc da se javno izvinu starosedeocima Indijancima,isplate svu stetu,ubijeni nikada nemogu da se vrate a ni patnje i dusevne boli i onda redom na ovamo svim malim narodima koje su ugnjetavali,bombardovali,ubijali isto tako ... eto profesore iskoristite to dok imate jos moc ...

Syam

07.08.2019. 14:50

@Raca Milosavljevic - Bravo! Bas tako. Ovo sto ste spomenuli je ozbiljna stvar I Smeru bi trebali da cuju poslusaju I urade. Kakva had I beda od njihove istorije

Aleksana

07.08.2019. 14:07

Mudro laskate,a jel SAD spremna da povuce mudar i razuman potez kad su srpski interesi u pitanju.

ena

07.08.2019. 14:13

Vučić se već pokazao kao pravi vođa a rešenjem problema Kosova će ući u bitnu istoriju srpskog naroda!

Ivan Zgrozeni

07.08.2019. 14:14

Hej "profesore", cega si ti profesor? Siptari imaju istorijsku priliku da rese pitanje KiM na zakonit nacin i ispune uslov medjusobnog priznanja na sledeci nacin: Privremena Skupstina KiM donosi delaraciju da je KiM neotudjivi deo medjunarodno priznate drzave Srbije (sa KiM u svom sastavu) a Skupstina Republike Srbije donosi izjavu da je KiM neotudjivi deo Srbije. Tako bismo se uzajamno priznali i resili problem. Primenjivali bi se zakoni RS i zlocinci bi bili procesuirani.

Miomir Maksimcev

07.08.2019. 14:17

Profesore, ne znam cega, Vucic da resi problem na istorijski nacin kao sto ga SAD resavaju sa Meksikancima zidom. Prvo nam pomozite da izvrsimo "Oluju" i pobunjeni deo teritorije vratimo u granice medjunarodno priznate Srbije a onda podignemo zid prema Albaniji. Krvatima ste pomogli oko Oluje. Pomozite i nama ako niste licemeri.

Рашо

07.08.2019. 14:18

Може и САД да допринесе решењу. Повуку се из Урошевца и створе услове да држава врши власт на читавој територији! Остало су тртљања!

Sara

07.08.2019. 14:18

Predsednik Vučić se veoma zalaze za resenje pitanja KIM u intersu Srbije i našeg naroda. Verujem da će u tome uspeti.

Kolonijalni osvajač

07.08.2019. 14:23

Sta reče crni profesore.Vučić ce povući istorijski potez,ako uradi onako kako mi kažemo - protiv Rusa, uz priznanje Kosova.

logika

07.08.2019. 14:23

Džozev je samo još jedan pokvarenjak koji radi za interes SAD i Kosova. Njega Srbija i Srbi ne interesuju više već lanjski sneg. Zato tim divljim pričama, koji polaze od toga da Kosovo nije Srbija, ne treba prodavati pažnju.

Dusan

07.08.2019. 14:25

Aleksandar Vučić se ,aksimalno trudi da dođe do rešenja.Moze se resiti pitanje Kosova, ali SAD moraju biti daleko realniji i razumniji. A ne kao što su do sada bili na strani Kosova, a oni su se osilili pa više ni sami nisu u stanju da se kontrolišu.

Baneton

07.08.2019. 14:27

Pa svi znaju da nas predsednik igra na kartu zapada kojem odgovara ovo nereseno stanje pogodno za mahinacije razne vrste... ocigledno je da nikome nije u interesu da se pitanje kosova resi a po najmanje onima koji su placeni da do toga ne dodje!

Bane kan

07.08.2019. 14:41

Ovaj lik preti srbima. Zasto bi razgranicenje oteralo srbe sa juga. Pa ostatak Kosova ce morati da lasting to manjinu po svim zapadnim standardima. Ali uni image same standarde kad su oni u pitanju. Banditi. Vucic stvarno ima veliku snagu u drzavi I hoce ameri da to iskoriste da im preda celo Kosovo.Nikada

Syam

07.08.2019. 14:45

Majko moja, kad neko ovako govori o I misli da Ima mozga I sve sto izusti da je stoga apsolutna istina aniti poznaje mentalitet I istoriju srbskog naroda niti mentalitet I istoriju Albanaca. Pa vidim dokle americka pamet doseze. Irak, libija, Jugoslavija, Sirija... Sve su unistili, gde god su pustili svoje pipke trava NE taste. Profesore zacuti gluplji so nego sto ces to ikada mici da razumes

Goran 'T

07.08.2019. 14:46

Upravo sve suprotno je tacno gosp profesore. tako bezocno lazete i samoga sebe da je mene neka sramota spopala.

Marija

07.08.2019. 14:47

Stvarno su smesni.Pa oni jos nista nisu uradili da bi dahije iz Pristine skinule nenormalne takse a opet pricaju kako mi nesto trebamo uraditi.Licemeri!

буки

07.08.2019. 14:47

Немојте професоре да хвалите само Александра Вучића, похвалите и српски народ, који није насео на пропаганду Нато-плаћеника и таквих као ви, који после свог зла које сте нам учинили, још покушавате и да нам продате муда за бубреге.

Fedja

07.08.2019. 14:50

Vucic ce sve uraditi za mir i dobro svog naroda ali to sto laskate ne znaci da je on naivan , ni on kao predsednik ni mi kao gradjani!

GM

07.08.2019. 14:57

Profesore vama bi bilo bolje da kazete Amerikancima da sa Trampom imaju Istorijski potez koji bi ih vratio u vreme kada ih je svet postovao a ne plasio.

veselnik

07.08.2019. 14:59

" predsednik Srbije Aleksandar Vučić - iskaže jasno i nedvosmisleno privrženost svoje zemlje Zapadu, odnosno EU i SAD"??? Pa valjda predsednik drzave treba da brani Ustav i interese SVOJE zemlje, a ne "dobronamernih prijatelja"!

EvGenije

07.08.2019. 15:00

Koliko god gospon profesor mislio da je Vučić jak, Tramp i Merkel su jači. Ako Tramp i Merkel ne vode računa o stabilnosti regiona, kao što nisu vodili ni njihovi prethodnici, zašto bi to ikome u Srbiji bilo važno? Zato neka Tramp i Merkel uvaže srpske interese u regionu pa sa Srbijom neće imati problema. Srbi na jugu Kosova su i tako već predodređeni za progon, a srpskim svetinjama na Kosovu treba dati eksteritorijalni status. Sve ostalo je čisto lobiranje za albanski interes, verovatno plaćen.

JUGO

07.08.2019. 15:02

XEXe kakao pametan professor,,XEXE daj kosovo siptarima pa da budes u historiskim knjigama xexe ovaj stvarno treba da kontrolise glavu kod psihologa da visi dali sumu sve daske na broju..elli se drogira pa nezna sta prica,,Najbolje bi bilo da je reko da Srbija prekine sve veze sa terroristickom drzavom USA sa natom saveznicim sto terrorisu ceo svet,,za njih su svi u svetu rdavi samo oni su u pravu u svemu..Bolje da prica koliko je njegova terroristicka dzava pobujala neduzne ljude u svetu sa nat

Мр Радомир Шћепановић

07.08.2019. 15:11

Како да помогнете?Да се Србија одрекне Косова и Метохије? Шта вам пада на памет?

lavica

07.08.2019. 15:12

PREDSEDNIK SE SVE VREME TRUDI DA NAĐE NAJBOLJE REŠENJE ZA SVE GRAĐANE sRBIJE I kim I PO PITANJU BOLJE EGZISTENCIJE I PO PUTANJU PROBLEMA OKO KOSOVA.

Velja the

07.08.2019. 15:14

Čim vi (Jevreji) sklopite sporazum sa Arapima na zap obali, predate im teritorije koje trenutno kontrolišete mi ćemo da uzmemo vaš predlog u razmatranje.

Milan

07.08.2019. 15:28

Zapad je licemeran,ko te je jednom bez ikakvog prava bombardovao neće sad doneti kolače.Držimo se mi Rusije i ne dozvoliti da nam zapad kroji sudbinu.Lepo su rekli da u EU nećemo nikad ući dok ne kupujemo zapadno oružje..Šta ima više da se priča.Veliki pozdrav svim srbima ma gde bili.

Sandrita

07.08.2019. 15:31

Predsednik se lavovski bori za KiM i nas narod dole. Verujem da ce upornoscu i istrajnoscu doci do resenja.

Душан

07.08.2019. 15:32

“Вучић је у прилици да повуче историјски потез око КиМ”. Слажем се са професором у потпуности: Вучић треба да повуче историјски потез и врати КиМ у ингеренције Р. Србије где je и припадало до отимачине која се десила 1999. управо од стране државе из које је наведени професор.

Kum Ruzvelt

07.08.2019. 15:38

Ako su im i ostali profesori ovakvi, onda je potpuno jasno zašto je ovaj svet tu gde jeste. E moj profesore....samo nastavi da nas zasmejavaš.

nikica

07.08.2019. 15:44

Nas predsednik na svaki nacin pokusava da resi problem Kosova,ali steta kada nailazi na los odnos albanaca prema pregovorima...na svaki nacin zele da odugovlace pronalazenje resenja...

VETO

07.08.2019. 15:58

ulazem VETO na sve Sporazume ! King Boris Dimitrijevic > cekam kolaps Ekonomije na Wolstritu .ovaj sistem sa stampanjem novcanica i dodavanjem nula na hardiskovima nece moci jos dugo

Marko NBGD

08.08.2019. 07:08

@Dakki - I ja sam siguran da hoce. Izgubicemo Kosovo, deo juzne Srbije i Rasku, za vjek i vjekova...

milena

07.08.2019. 20:36

Naravno da ima jaku poziciju Vucic jer je politicar koji se bori jako za svoju drzavu i ne posustaje u toj borbi.

Master

07.08.2019. 20:55

Predsednik Vučić jedini ima hrabrosti da pokuša da nađe rešenje za Kosovski problem. Nažalost usamljen je u tome.

Daca

08.08.2019. 06:58

Ali isti taj Vučić je do sada napravio mnogo poteza da bi napravio dobru političku klimu za odluke o Kosovu.

Ema

08.08.2019. 07:23

Vucic nikada nije bezao od problema pa ni po pitanju Kosova verujem da ce u ciniti sve sto je u njegovoj moci da se ovaj veliki problem resi!

djole

08.08.2019. 07:27

OV radi Istoijske stvari za Srbiju,, a za kosovo se bori lavovski, a u situaciji je da moze da sa SAD da dobije mnogo vise.

Slađan

08.08.2019. 07:43

Predsednik Vučić ima hrabrosti i odlučnosti da donosi poteze koji nisu baš omiljeni ali su neophodni i on će pitanje Kosmeta i uspeti da reši.

Mare

08.08.2019. 08:08

Predsednik se zalaze za najbolje resenje kako bi sacuvao nas teritorijalni integritet i mir nasem narodu.

Marija Maki

08.08.2019. 08:57

Predsednik Aleksandar i tekako ima veliku naklonost i odgovornost prema Sbiji,tako da Vasington i ostale evropske zemlje slobono mogu da se oslonone na predsednika sto se tice saradnje.

deki

08.08.2019. 09:10

Вучић треба да повуче историјски потез и врати КиМ у ингеренције Р. Србије.

Markez

08.08.2019. 09:31

Profesore Done, dajte malo podrske nasem narodu i vladi pa se problem moze poceti resavati. Za pocetak da se ukinu sramne takse pristine.

X.Y.Z.

08.08.2019. 09:50

Немојте нам више помагати! Довољно сте "помогли" 1999! Да није било ваше помоћи, све би били како треба да буде! Забодите нос у ваша г.... До јуче нисте ни знали шта је и где је Србија!

Miki

08.08.2019. 10:25

Vučić je odličan državnik i gradjani veruju u njegove sposobnosti i veruju da će iz ove priče o Kosovu izaći kao pobednik.

Stasa

08.08.2019. 10:58

Srpski narod veruje Vucicu i njegovim sposobnostima i veruje da ce iz svega ovoga izaci kao pobednik, sa pravim resenjem za Srbe na KiM-u.

Luka

08.08.2019. 12:30

Ovaj hoce da kaze da ce oni da nam "pomognu" da sto lakse priznamo Kosovo, da se ne bi raspala BiH.

naranca

08.08.2019. 13:02

Profesore sta ti mislis da je resenje??????Konkretno.Ako te tako predajes I studentima ,dzabe te placaju!!!!!Konkretno.