PALMA PORUČIO SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE : Držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas

V. N.

sreda, 07. 08. 2019. u 10:30

ПАЛМА ПОРУЧИО СРБИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ : Држите се Београда, Вучића, Дачића и Српске листе, све друго је против вас

Dragan Marković Palma Foto: I. Marinković

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže da bi sve druge partije na narednim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji bile protiv interesa Srba
„Srbi sa Kosova i Metohije treba da slušaju šta im kaže zvanični Beograd i sve druge partije osim Srpske liste koje bi se eventualno pojavile na narednim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji, a koje bi navodno imale predznak „srpske" bile bi protivne interesima srpskog naroda i države Srbije", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma odgovarajući na pitanja građana Srbije u Kancelariji Jedinstvene Srbije u Paraliji.

Pročitajtge još: Palma: Nekoliko država stalno podeva srpsku opoziciju


Sadašnja opzicija u Srbiji, koja najavljuje osnivanje neke druge srpske partije na Kosovu i Metohiji, neka kaže koliko je puta, kada je bila vlast obilazila naš narod na Kosovu i Metohiji i šta su za njega učinili, osim što je u to vreme Priština jednostrano proglasila nezavisnost i što je današnja opozicija kada je bila vlast postavila ono katastrofalno pitanje pred Međunarodni sudom pravde u Hagu i što je premestila pitanje Kosova i Metohije iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju. „Zvanični Beograd, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nikada neće da napuste Srbe sa Kosova i Metohije. Videli ste koliko je teško i Vučiću i Dačiću da svakodnevno lobiraju i bore se za srpske interese kada je u pitanju Kosovo i Metohija. Došli smo do 15. države u svetu koja je najavila povlačenje priznanja jednostrano proglašene takozvane nezavisnosti Kosova. Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji gde se odlučuje o Kosovu i Metohiji, kao što su UNESKO i INTERPOL. Zasedanje Generalne skupštine INTERPOL - a održava se ove godine u Čileu, zemlji koja ne priznaje takozvano nezavisno Kosovo, a ni kosovske pasoše. Ja ne znam kako će Priština uopšte da prisustvuje Skupštini INTERPOL –a u Čileu, mogu samo sa pasošem Srbije. Na prošloj Generalnoj skupštini INTERPOL – a, od ukupno 135 zemalja, 68 je bilo za prijem takozvanog nezavisnog Kosova, 51 protiv i 16 uzdržanih, a za prijem je potrebna dvotrećinska većina. Ove godine će u Čileu Priština doživeti još veći poraz i to pokazuje koliko stvarno država priznaje takozvano nezavisno Kosovo. Srbima na Kosovu i Metohiji poručujem : "držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas"", istakao je Dragan Marković Palma u Kancelariji Jedinstvene Srbije u Paraliji, gde je razgovarao sa srpskim turistima iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore o aktuelnim temama i odgovarao na njihova pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

PG-CG

07.08.2019. 11:27

Tako je Palmice... "Srbi sa Kosova, držite se Beograda, Vučića, Dačića i Srpske liste, sve drugo je protiv vas", reče Palma, a ja bih samo dodao - a i ovi koji su uz vas, uskoro će biti protiv vas tj. potpisaće Pravno obavezujući ugovor sa terorističkom državom Kosovo...

Realno

07.08.2019. 12:49

@PG-CG - Kako koja vlast dođe, Palma se drži nje, pa i građane poziva da učine isto.

buki

07.08.2019. 12:03

A zasto bi se Palma selio na Kosmet, zar nije dovoljno sto se svojski trudi da omoguci povratak onima koji su tamo rodjeni?

Goran

07.08.2019. 12:30

Pošto je Srpska lista po nalogu Vucica dala većinu za izbor Ramusa Haradinaja za premijera i tu većinu mu nikada nije uskratila, onda to politički predstavlja saglasnost Srba na Kosovu i zvaničnog Beograda svemu što ovaj radi. I taksama i hapsenjima i prebijanjima. Tako se to vidi u međunarodnoj politici. A tako je i realno. I onda mi kao hoćemo da ga hapsi mo i sudimo a u stvari ga biramo i podržavamo u svemu.

Nele

07.08.2019. 13:48

Na vlasti su oni koji su doveli KiM u stanje u kom je sada.Nekako smo to olako zaboravili.