Priština samo traži načina kako da maltretira građane bez razloga, ponaša se antievropski i anticivilizacijski. Stalno nalaze nove načine da ometaju slobode običnih ljudi svih nacionalnosti, a posebno Srba prema kojima netrpeljivost ponovo i ne kriju.

Inače, na Kosovo i Metohiju ni ne treba sa srpskim pasošem. Nije ni trebalo, niti će trebati. Možda samo na graničnim prelazima Srbije na izlasku iz Srbije sa teritorije AP KiM prema Albaniji i Severnoj Makedoniji.

PROČITAJTE JOŠ - Na teritoriju tzv. Kosova se ne može sa srpskim pasošem

Podsećanja radi, za same prelaze koje Priština danas bez prava tretira kao granicne imamo da se zahvalimo, kako Prištini, tako i tandemu Vuk Jeremić - Borko Stefanović, koji su 2011. godine dogovorili i potpisali takav sporazum o slobodi kretanja.


DRECUN: PRIŠTINA SAMO ŽELIDA IZAZOVE INCIDENT


Građani Srbije ni ne treba da idu u južnu srpsku pokrajinu sa pasošem, već sa ličnom kartom, izjavio je večeras predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, povodom navoda pojedinih medija da je Direkcije granične jedinice kosovske policije donela odluku o nepriznavanju srpskih pasoša prilikom ulaska građana na teritoriju KiM.


"To nije država da bismo mi tamo išli sa pasošem. Ide se sa ličnim kartama, a koji su motivi Prištine, oni samo žele da izazovu incident", rekao je Drecun za Tanjug.


Naglasio je da nikome na pameti ne treba da bude da na KiM ide sa pasošem, jer je KiM sastavni deo Srbije.