Palma: Nekoliko država stalno podeva srpsku opoziciju

V. N.

utorak, 06. 08. 2019. u 14:13

Палма: Неколико држава стално подева српску опозицију

Foto: Tanjug

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković smatra da se ovako nanosi šteta državi Srbiji i njenim građanima
“Nekoliko zemalja stalno podeva opoziciju u Srbiji, kako bi što više naneli štetu i oslabili državu Srbiju, koja danas nikada nije bila jača i u međunarodnim odnosima i na političkom i ekonomskom planu. I nije problem što će te zemlje naneti štetu opoziciji u Srbiji, već je problem što opozicija na takav način nanosi štetu državi Srbiji i njenim građanima. Te zemlje, koje podevaju srpsku opoziciju su i sponzori takozvanog nezavisnog Kosova i njihov cilj je da Srbija bude što slabija”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Pročitajte još: Palma: U budžetu grada Jagodine nema para za političare, sve je za građane

IZBORNI USLOVI MNOGO BOLjI NEGO 2008. I 2012.

“Ja više ne znam šta opozicija u Srbiji hoće, a mislim da ni oni sami ne znaju šta hoće, osim što znaju da će doživeti debakl na redovnim izborima naredne godine, pa traže izgovor na svaki način kako da ne učestvuju u izbornoj utakmici. Danas su izborni uslovi u Srbiji mnogo bolji nego 2008. i 2012. godine”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. “Pošto opozicija u Srbiji zna da će drastično izgubiti na redovnim izborima 2020. godine, sada će tražiti alibi za neučestvovanje, pa će između ostalog pitati vlast “zašto vi po službenoj dužnosti otvarate fabrike, autoputeve I tako dalje. A šta oni otvaraju ? Oni zatvaraju prilaz centralnom trgu u našem glavnom gradu. Šta je njihov program? Jel opet pljačkaška privatizacija, zatvaranje fabrika i radnih mesta, proglašavnje nezavisnog Kosova i puštanje albanskih ratnih zločinaca na slobodu i davanje Hrvatskoj svih popusta kako bi postala član Evropske unije, kao što je bilo u njihovo vreme. Ja nisam čuo da se opozicija u Srbiji oglasila povodom izjave Kolinde Grabar Kitarović da joj je žao što tokom rata u Hrvatskoj nije uzela pušku u ruke ili povodom izjava Haradinaja kako je čist po pitanju ratnih zločina na Kosovu i Metohiji”, kaže predsednik Jedinstvene Srbije. “Izbori, parlamentarni i lokalni 2020. godine u Srbiji su redovni izbori, a izborni uslovi su isti kao u zemljama Evropske unije. Ko neće da učestvuje na tim izborima, taj se boji izbornog rezultata. Opozicija u Srbiji se ponaša kao hrvatska košarkaška reprezentacija koja je 1995. godine u Atini odbila da prisustvuje proglašenju Evropskog prvaka, tadašnje reprezentacije Jugoslavije i intoniranju himne. Od tog trenutka košarkaška reprezentacija Hrvatske ne postoji ni na evropskoj ni na svetskoj mapi. Isto tako će opozicija u Srbiji, ako bojkotuje redovne izbore, sama sebe isključiti iz političkog života Srbije”, poručio je Marković.

Komentari (3)

PG-CG

06.08.2019. 15:42

A, vi ste, gosin Palmo, vlast u Srbiji, i onda nema nikakve problema glede Kosova, jer srpsku južnu pokrajinu ne može "otuđiti" opozicija koja je u manjini... A vi iz vlasti nećete, valjda, predati Kosmet, i, eto, mirna Bosna tj. Srbija...