Vučić s Kuićijem: Srbija ključna u regionu za promociju mira

Tanjug

utorak, 23. 07. 2019. u 13:03

Вучић с Куићијем: Србија кључна у региону за промоцију мира

Aleksandar Vučić ugostio Minoru Kiućija
Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnog sekretara za zaštitu životne sredine Japana Minoru Kiućija
Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državnog sekretara za zaštitu životne sredine Japana Minoru Kiućija, sa kojim je konstatovao da je prošla godina bila od izuzetnog značaja za srpsko-japanske odnose, zahvaljujući veoma uspešnoj poseti premijera Šinzo Abea i naklonosti koju je zadobio u Srbiji.

Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene pristup predsednika Vučića odnosima u regionu.

On je takođe izrazio zadovoljstvo saradnjom Srbije i Japana na multilateralnom planu.

Vučić je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom Parlamenta, održanim pre dva dana, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je rekao da ga raduje što će imati priliku da se vidi sa njim tokom svoje posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati zvaničnoj ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

Vučić je izrazio nadu da će bilateralni odnosi nastaviti da se uspešno razvijaju i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju, s obzirom na to da su japanske kompanije zadovoljne uslovima poslovanja u Srbiji i, kao takve, primer drugim investitorima iz Japana.

Naglasio je da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije u poslednjih dvadeset godina premašile pola milijarde evra.

Predsednik Vučić i državni sekretar Kiuići su razgovarali i o situaciji u regionu, posebno u svetlu inicijative za saradnju sa Zapadnim Balkanom, koju su pokrenuli vlada Japana i premijer Abe.

VUČIĆ I VAN DEN DOL: JAČATI EKONOMSKE VEZE DVE ZEMLjE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Holandije Hendrika van den Dola i zahvalio mu na doprinosu razvoju odnosa dveju zemalja, izrazivši očekivanje da će u budućnosti biti više kontakata u okviru političkog dijaloga, kao i inicijativa za ekonomsku saradnju.

Ambasador Van den Dol je zahvalio na saradnji i podršci koju je imao tokom diplomatskog mandata u Srbiji, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Hendrik van den Dol i Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

On je rekao da holandske kompanije, koje su već prisutne na srpskom tržištu, uspešno posluju, dok je vidljiv sve veći interes mogućih novih investitora, pa je izrazio uverenje da će ekonomske veze ojačati, posebno u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede i obnovljivih izvora energije, a uz pomoć Holandsko-srpske privredne asocijacije.

Ambasador Van den Dol je preneo podršku Vlade Holandije evropskom putu Srbije i rekao da je tokom četvorogodišnjeg mandata zapazio mnoge pomake u našoj zemlji, uz očekivanje da ćemo završiti neophodne reforme.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija posvećena društvenim i ekonomskim reformama i posebno očuvanju regionalne stabilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (49)

MArija

23.07.2019. 13:18

Predsednik se trudi da maksimalno odrzi mir i stabilnost Srbije! fabrike se ovaraju i mnogo je inostranih investitora sto je za pohvalu!

Mirko

23.07.2019. 13:27

Srbija sve cini da se mir u ovom regionu ustali, a losa vremena ostanu u dalekoj proslsoti.

Goga

23.07.2019. 13:33

Srbija nece prestati da se zalaze za mir i za saradnju zemalja u regionu a samim tim i za jacanje regiona!

sasa

23.07.2019. 13:33

Postali smo mnogo vazniji nego ranije, i vise se pitamo. zahvaljujuci dobroj politici nase drzave.

Davor

23.07.2019. 13:37

Treba biti posten i priznati da je upravo Vucic najzasluzniji sto je Srbija danas stub stabilnosti u regionu.

Savaa

23.07.2019. 13:40

Japan je velika svetska sila i svakako da dobri odnosi sa njima su od velikog znacaja za Srbiju.

Serbinator

23.07.2019. 13:44

Hvala Japanu na rečima podrške, na pomoći i saradnji kako sadašnjoj tako verujem još boljoj u budućnosti.

Serbinator

23.07.2019. 13:45

Vučićeva politika je mir, stabilnost i saradnja sa celim regionom, ostali bi trebalo da se ugledaju na njega.

Miki

23.07.2019. 13:46

Neverovatno dobar posao obavlja nas predsednik! To strane drzave i svetske sile prepoznaju i vide nas kao ozbiljnog i pouzdanog partnera na svakom polju! Na celu sa ovom vlascu i njihovim radom i zalaganjem, po svim parametrima uspesnosti smo lideri u regionu!

Bata

23.07.2019. 13:52

Predsednik Vucic se zalaze za ocuvanje mira i stabilnosi jer je to u intersu ne samo Srbije vec i svih zemalja u regionu.

Rajko

23.07.2019. 14:20

Zahvaljujući trpeljivosti Srbije do sada na Balkanu nisu izbili ozbiljniji sukobi.

Veca

23.07.2019. 14:32

Ovo je samo jos jedan u nizu diplomatskih uspesnih saradnji Srbije sa Japanom i Holandijom i jacanje i ucvrscavanje ekonomske saradnje na putu nase zemlje ka Evropi.

SIMA

23.07.2019. 14:39

Ponosni smo na odlicne odnose sa Kinom, puno su ulozili u Srbiju i mi smo na tome posebno zahvalni.

sasa

24.07.2019. 08:17

@bin - Srbija vodi konstruktivnu politiku koja za cilj ima ocuvanje mira i stabilnosti.

Mladen

24.07.2019. 08:14

Japan zna da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu to se može videti i kroz podršku koju nam pružaju u vidu mnogobrojnih donacija i investicija.

Majaja

24.07.2019. 08:24

Srbija je nekada imala veliki problem sa odrzavanjem mira i stabilnosti, ali je sada sve to promenjeno i Srbija polako postaje stozer mira u regionu ali i Evropi

Sanja

24.07.2019. 08:32

Japan i Srbija su drzave koje imaju lepo prijateljstvo koje traje i koje ostvaruje sve bolju saradnju dve zemlje.