PREDSEDNICA Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je u ponedeljak redovne lokalne izbore u Medveđi za 8. septembar. Naprednjaci i socijalisti su već spremili zajedničku izbornu listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Medveđu".

Prema koalicionom dogovoru, na čelu liste je sadašnji predsednik Opštine Nebojša Arsić, a među prvih 15 kandidata za odbornike je troje socijalista. Iako je pre četiri godine sa njima na listi bio i PUPS, ovog puta "penzioneri" idu samostalno.

- Čekamo kao zapeta puška da krenemo u prikupljanje 200 potpisa za kandidaturu i da predamo listu - kaže nam Arsić. - Očekujemo ubedljivu pobedu, jer imamo sa čime da izađemo pred građane. Urađen je put Medveđa - Lebane, asfaltirali smo dosta ulica, rekonstruisali dom zdravlja, uradili rasvetu...

Pročitajte još - VUČIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: Ubedljiva pobeda SNS u sve četiri opštine

Arsić kaže da su u PUPS-u odlučili da idu odvojeno jer su verovatno procenili da tako mogu da osvoje više mandata, i ističe da su sa njima i dalje u dobrim odnosima.

Dosad je Medveđa imala 35 odbornika, ali će posle ovih izbora imati deset manje. U ovom mandatu, tri odbornika u lokalnoj skupštini imali su još albanska koalicija PDD-DUA, koja je deo vlasti, i albanska Demokratska partija. Tu je bila i Grupa građana "Za Gornju Jablanicu", ali su se nedavno kolektivno učlanili u SNS. U klupama je sedelo i šestoro nezavisnih odbornika, koji su se posle prethodnih izbora otcepili od SNS-a.