Na društvenim mrežama danas je došlo do novog mizoginog ispada funkcionera Saveza za Srbiju. Ovoga puta na meti se našla članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković, kojoj je na njena uporna pitanja kako je Dragan Đilas zaradio milione, odgovorio jedan od njegovih bliskih saradnika Nebojša Aleksić uputivši joj seksističke i najmizernije uvrede.

Povodom napada na Popović Ivković oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je napisao na svom "Tviter" profilu.


PROČITAJTE JOŠ: Popović Ivković: Boško, sve dublje toneš u lažima!

„Sramotne su gadosti koje o jednoj ženi, supruzi i majci, koja im je kriva samo zato što ima hrabrosti, izgovaraju ljudi iz Saveza za Srbiju koji nam svakog dana sole pamet kako su tobožnja elita", napisao je Stefanović.

Naime, na pitanja upućena liderima Saveza Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću, kako je Đilas od 74.000 evra koliko je doneo iz Češke došao do 25 miliona evra za vreme vlasti svoje partije, odgovorio je funkcioner Saveza Nebojša Aleksić upućujući joj prizemne uvrede.

Popović Ivković je nakon toga upitala Đilasa i Obradovića da li se stide i da li su uvrede, mržnja i poniženje žena njihova politika? Ona se zapitala i da li se tako obračunavaju sa neistomišljenicima uz poruku da je neće slomiti.

Popović Ivković je okačila i sliku koju je Nebojše Aleksića okačio početkom ovog meseca na kojoj je u prijateljskom zagrljaju sa Đilasom i Željkom Veselinovićem, koji se takođe "proslavio" pozivanjem na silovanje premijerke Ane Brnabić.

Popović Ivković je okačila i sliku iz poslednje kampanje za beogradske izbore, na kojima je Aleksić bio na Đilasovoj odborničkoj listi


PROČITAJTE JOŠ: Čedomir Jovanović: Neiskusni nude bojkot izbora

Niti Đilas, niti Obradović ili bilo ko iz Saveza za Srbiju nije se ogradio od uvreda koje je Aleksić izrekao.

VUJOVIĆ: PRIMITIVIZAM I SRAMNO VREĐENjE ŽENA KOJE SZS UČESTALO PROMOVIŠE NE PRESTAJE DA ŠOKIRA


Primitivizam i sramno vređenje žena koje predstavnici Saveza za Srbiju učestalo promovišu ne prestaje da šokira. Danas im se na meti našla državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković. Pitam se dokle će žene na javnim funkcijama, sposobne, vredne i marljive žene o kojima najbolje govore njihov rad i ostvareni rezultati, da budu žrtve frustracije i nerealne političke ambicije predstavnika SzS. Mislim da je svima jasno da su uvrede, gadosti i ponižavanje žena politika Đilasa, Jeremića, Obradovića i njihovog SzS. Verbalni napad na Biljanu Popović Ivković je za najžešću osudu, jer žene u Srbiji ne smeju biti objekat za lečenje frustracija i snažno ćemo se boriti protiv toga, navela je članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović.OBRADOVIĆ: NIŠTA NOVO


Ženomrzački komentari i najnovije uvrede upućene Biljani Popović Ivković, članici Predsedništva SNS, nisu ništa novo za Đilasove pulene iz Saveza za Srbiju.


Nažalost, navikle smo, mi naprednjakinje, da budemo meta najprimitivnijih i prostačkih izliva besa propalih opozicionara. Nemoć Đilasa, Boška Obradovića i Jeremića da zadobiju pažnju glasača svojim političkim idejama odražava se u svakodnevnom vređanju i ponižavanju žena u Srbiji.


Danas je to Biljana, juče Ana Brnabić, pre nje Irena Vujović, Maja Gojković.... pozivi na linč, vešanje, silovanje - sve da bi nas ućutkali i oterali iz politike.


Izdržljivije smo i upornije nego što mislite. Bolja budućnost Srbije nam je jači motiv od niskih udaraca kojima svakodnevno zabavljate vaše istomišljenike. Žene Srbije čekaju da objasnite svakodnevne gadosti i bljuvotine koje izručujete na nas. Mi, žene, dobro pamtimo i već na sledećim izborima, čućete šta mislimo o vama i vašim uvredama, navela je potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović.