POZIV Specijalnog suda upućen Ramušu Haradinaju, jednom od komandanata terorističke OVK i doskorašnjem premijeru lažne države Kosovo, porodice kidnapovanih i ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji smatraju farsom.

PROČITAJTE JOŠ - DOKAZI ZA BRUTALNA UBISTVA I MUČENjA: Srbija ustupila Hagu novu dokumentaciju protiv Haradinaja

- Cilj svega je ubiranje političkih poena na predstojećim izborima. Gotovo možemo garantovati da i ukoliko se protiv njega podigne optužnica i čak dokaže krivica, niko neće hapsiti Haradinaja, pogotovo što su njegovi nekadašnji saborci iz OVK sada u uniformama takozvanih bezbednosnih snaga odnosno kosovske vojske. Verujemo da bi u tom slučaju nastao pogrom nad Kforom i Euleksom - kaže naš sagovornik iz ovog udruženja. - Kao što ni protekle dve decenije nije osuđen nijedan komandant OVK, uprkos brojnim dokazima o kidnapovanjima i zverskim ubistvima, trgovini organima otetih, sumnjamo da će se to dogoditi i sada. Pogotovo što ga je Haški tribunal već dva puta oslobodio.

Inače, za Haradinaja se vezuju zločini u zoni Dukađini u Metohiji, gde je ubijeno oko 400 Srba, a većina tela pronađena je u masovnim grobnicama.