KOMENTAR: Hidra

Dragan VUJIČIĆ

ponedeljak, 22. 07. 2019. u 13:26

КОМЕНТАР: Хидра

Dragan Vujičić

Tu je suština: Zapadu je postalo jasno da je vreme da se razbojničkoj hidri, koja žari i pali Tačijevim vilajetom, saseku pipci

OD danas svi treba manje da spavamo, da brinemo više i snažnije da se ujedinimo sa Kosovom - ovim rečima je albanski predsednik Iljir Meta regovao na vest da Ramuš Hardinaj po treći put treba da se javi u Hag. U stvari, to i jeste cilj i ove pozorišne predstave koja se igra na KiM.

A nekoliko dana pre poslednje "spektakularne vesti" iz Prištine, jedne njihove novine objavile su anketu s pitanjem - kako građani reaguju na to što im glavešine listom zovu na saslušanja. Pokazalo se da ogroman broj njih nema ništa protiv, ali ne zato što podržavaju procese protiv ubica Srba. Nadaju se da će njihovim vođama skinuti oreole ubica i pljačkaša i brzo ih vratiti.

Tu je suština: Zapadu je postalo jasno da je vreme da se razbojničkoj hidri, koja žari i pali Tačijevim vilajetom, saseku pipci. S obzirom na to da u planu nije da se dira Prokrustova glava, kozmetički tretman rezanja pipaka biće izveden u Hagu.

Ramuš Haradinaj, istinsko lice albanske nemani, uz prećutnu saglasnost Amerikanaca, zločinima je krojio monstrum-državu čije su temelje udarile NATO bombe. Ko razuman može da pomisli da se majka Amerika može odreći čeda, pa makar on bio i Prokrust 20. veka - mitski zločinac Ramuš Haradinaj? Cilj ove operacije je da se i treći put operu njegove krvave ruke i da se "umiveni Pilat" servira Srbima za pregovore o njihovoj svetoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ - STRANI MEDIJI O HARADINAJEVOJ OSTAVCI: Da li će opet ginuti svedoci Ramušovih zločina?

U Hag je dosad pozvano tridesetak glavešina OVK. Jedan do drugog, komandanti operativnih grupa Drenica, Lab, Nerodimlje, sada Dukađin... Ovaj poslednji, nema sumnje, vratiće se za nekoliko dana. A onda će pronaći način da pozive šalju i srpskim komandantima, po njihovim "operativnim zonama".

Na tom zamišljenom tasu međunarodne "pravde" odbrana države i zločini terorista odavno su izjedačeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije