POTPREDSEDNIK Skupštine Srbije Vladimir Marinković pozvao je danas sve političke činioce u Srbiji da podrže predsednika Aleksandra Vučića u njegovoj, kako je rekao, borbi, a koja predstoji našoj državi povodom pitanja kosovskog problema i daljih poteza Prištine nakon ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

Marinković je komentarišući ostavku Haradinaja rekao da kosovski albanci zajedno sa njihovim mentorima sa zapada žele da naprave takvu situaciju u kojoj će Haradinaj odlaskom, a zatim povratkom iz Haga, izgledati kao heroj.

Marinković je za TV Pink rekao da su kosovske takse, upadi specijalnih jedinica ROSU, i druga dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini provokacije koje su imale jasan cilj da se dijalog onemogući.

PROČITAJTE JOŠ - VUČIĆ UPOZORAVA: Nema razloga za radost, ostavka Haradinaja politički trik i pustiće ga posle 48 sati, Priština i Tirana stremiće još više Velikoj Albaniji, a Srbima će biti još teže

Sve to je suprotno, kaže, onome za šta se zalaže predsednik Srbije koji, navodi ima nepodeljenu podršku naroda.

Podsetio je i da se prvi čovek države zalaže za dijalog na Zapadnom Balkanu, ekonomsko povezivanje regiona i utiče, navodi, na modernizaciju Balkana.