Omča za Srbiju

Pečat

21. 07. 2019. u 13:15

Već iz samog naziva nove tajne operacije u specijalnom ratu protiv Srbije vide se prave namere i stvarni ciljevi vodećih država NATO

 Омча за Србију
Iz dana u dan stižu sve jasnije i konkretnije potvrde o nečemu što odavno znamo, da se protiv Srbije vodi specijalni rat. Nedavno su neki srpski mediji obelodanili informacije, za koje tvrde da su iz obaveštajnih izvora, o tome da je Zapad pokrenuo operaciju „Omča“ u kojoj je razrađen plan za slom Srbije.

PRESUDNA FAZA Ako je informacija tačna, imamo razloga za zabrinutost jer bi „Omča“ mogla da bude neka završna, presudna faza u dugotrajnom prljavom nastupu prema Srbiji i njenim interesima. I sam naziv operacije je svojevrsna pretnja jer oslikava prave namere vodećih država NATO i njihovih obaveštajnih službi. Možemo sada analizirati neuobičajene stvari u svemu tome, od toga kako je moguće da se superaktuelne informacije tog nivoa tajnosti nađu u srpskim dnevnim novinama, pa do toga zašto se već u tajnom nazivu operacije, koji i jeste tajni zato da bi sakrio prave namere, potpuno razotkriva suština plana. I baš ta simbolika koja se provlači kroz naziv operacije najviše zabrinjava.


Jer, ideja je zločinačka – uništiti, udaviti. Možemo posumnjati u istinitost informacije, i da je neko namerno plasirao dezinformaciju u cilju zastrašivanja srpskog naroda i/ili srpskog rukovodstva, međutim, praksa i aktuelna dešavanja jasno govore da „Omča“ stvarno postoji i da je nedavno pokrenuta.


PERSONALNA KOMPROMITACIJA Ovom operacijom daleko ozbiljnije se kreće u personalne napade na pažljivo odabrane političke ličnosti, čija bi kompromitacija oslabila rejting predsednika Aleksandra Vučića. Na primer, već danima je udarna vest u medijima koje kontroliše Zapad, a kojih nije malo, nužnost preispitivanja fakultetske diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.


Pored toga, u planu je još intenzivnije fabrikovanje bombastičnih afera vezanih za članove porodice predsednika Vučića, jer je procenjeno da to ostavlja jak psihološki efekat na njega i ometa njegovo fokusiranje na druge važne stvari. Ovaj „bočni udar“ trebalo bi da izazove raskol i sukobe u državnoj političkoj garnituri i u vrhu SNS, kako bi se izazvale nove političke turbulencije koje bi zbunile javnost i tako otvorile veći prostor za promociju prozapadnih političkih ideja.


KO ZATEŽE? „Omču“ su već počele da zatežu vlade i obaveštajne službe vodećih država NATO, uz jak oslonac na vlade i obaveštajne službe država u našem okruženju. Neke promene u ponašanju naših komšija jasno se vide i svedoče o tome da „Omča“ stvarno postoji i da je nedavno pokrenuta.


Hrvatsku, Albaniju i lažnu državu Kosovo u tom smislu ne treba ni spominjati jer tamo ništa što bi se desilo protiv Srba i Srbije nije iznenađenje.
Pored njih i Crna Gora je, očito po nalogu sa Zapada, uspela da osmisli novu žestoku provokaciju Srbije, napadom na SPC i njenu imovinu, zbog čega čak preti i opasnost od fizičkog sukoba između vlasti i naroda koji brani svoju crkvu.


Neka od najvećih neprijatnih iznenađenja koja nesumnjivo imaju veze sa „Omčom“ jesu uključivanje nekih država u ovu prljavu operaciju sa kojima smo bili u korektnim i prijateljskim odnosima iako su članice NATO pakta. Neprijatnost je tim veća što su nas bar do sada one deklarativno podržavale i nisu se mešale u našu unutrašnju i spoljnu politiku. U želji da pojačaju intenzitet delovanja, zapadni planeri su i njima dali direktive kako da ometaju i provociraju Srbiju. U tom smislu iznenadila nas je nedavna izjava bugarskog premijera Bojka Borisova o nezavisnosti Kosova. Ne treba se zanositi da je to bilo slučajno i da je neprijatna situacija prevaziđena jer nas je nakon toga „iznenadila“ i druga neprijatnost. Od pre dva meseca bugarska obaveštajna služba uključila se u zajednički podrivački rad protiv Srbije, a to je otprilike period kada je aktivirana operacija „Omča“. NJihovi operativci deluju zajedno sa obaveštajcima Makedonije, Albanije i Nemačke iz centra u Skoplju, koji je najverovatnije formirala CIA, a koji je maskiran u okviru predstavništva za prodaju automobila.


Još više nas je iznenadila Rumunija sa kojom baš nikada nismo imali nesporazuma niti problema. Sada ne dozvoljavaju da se naši modernizovani tenkovi T-72 i transporteri, koje nam je donirala Rusija, dopreme Dunavom.


Nije stvar samo u tim konkretnim provokacijama, nego se šalje jasna poruka Srbiji da operacija „Omča“ neće dozvoliti dobre odnose ni sa jednom državom u okruženju. I još gora poruka je da nam se može preseći i onemogućiti svaka vrsta pomoći od Rusije i drugih prijatelja u trenutku kada nam bude najpotrebnija. Cilj je da se Srbija pokoleba na svom putu i prihvati potčinjavanje i predaju kao najbolje rešenje.


Od pokretanja operacije „Omča“ evidentne su promene odnosa prema Srbiji i nekih „prijatelja“ Srbije iz institucija EU. Komemoracija u Srebrenici bila je dobra prilika da se napadne i lažno optuži Srbija. Tako su Federika Mogerini i Johanes Han žestoko napali Srbiju izjavama da se „mora okončati negiranje genocida“. Iz toga se može naslutiti nova vrsta pritiska i uslovljavanja prema Srbiji – da prizna genocid koji nije počinjen.


ŠIRENJE LEPEZE NAPADA Ako se aktiviranjem operacije „Omča“ ulazi u završnu fazu specijalnog rata, onda će se udari na Srbiju sigurno pojačati i drugim, drastičnijim i opasnijim metodama. Na primer, videli smo u kojoj meri se protiv Srbije i njenog rukovodstva zloupotrebljava samo jedan slučaj prljave akcije podmetanja političkog ubistva (ubistvo Olivera Ivanovića). Možemo pretpostaviti kako bi to izgledalo ako strane obaveštajne službe uspeju da izvedu više sličnih podmetanja istovremeno, pogotovo ako se to događa na prostoru u nadležnosti srpske policije.


Naravno da strane obaveštajne službe neće odustati od ove metode, zato što se montirana politička ubistva mogu propagandno i politički eksploatisati odmah, dok je za istragu uvek potrebno vreme i nikada nije sigurno da li će se utvrditi prava istina. Pogotovo što će naručioci i izvršioci preduzeti sve da se prava istina nikada ne otkrije.


Ako se upitamo ko bi mogao biti meta, logično je da to bude neko od opozicionih lidera, možda čak i neko od onih koji su pod kontrolom Zapada. Sa stanovišta vođenja specijalnog rata, najefektnije bi bilo ukloniti nekoga ko trenutno najviše napada aktuelnu vlast. Nekoga ko bi više koristio mrtav, kao „politička žrtva režima“, nego kao neuspešan opozicionar bez podrške naroda. Oni koji su se upustili u prljave igre sa zapadnim obaveštajnim službama nisu ni svesni u kolikoj su opasnosti da stradaju od prljave mašinerije za koju rade i za koju veruju da im koristi.EKONOMSKA ZAMKA U ovoj fazi specijalnog rata, pogotovo ako je tretiraju kao završnu i presudnu, realno je očekivati svaku vrstu ekonomskog ometanja, pa i neku vrstu ekonomskih sankcija. Neka vrsta ekonomskog pritiska i iscrpljivanja uvedena je preko prištinskog rukovodstva i famoznih taksi na robu iz Srbije. Naravno da su idejni tvorci ovih taksi američki stratezi specijalnog rata, a sve priče o samovolji i neposlušnosti albanskih lidera su netačne i smešne. Amerikancima ne smeta što ceo svet zna istinu u vezi sa ovom podvalom, jer i žele da svi shvate kako bez njihovog posredovanja nema rešenja za probleme na Kosmetu. Takse i svi ostali problemi koji iz njih proizlaze služe da bi Srbija prihvatila njihovo posredovanje bez Rusije i Kine. Realno je očekivati i druge vrste ekonomskog pritiska, jer uspešan razvoj Srbije umanjuje efekte specijalnog rata. Ekonomska uslovljavanja sasvim su moguća preko institucija EU. Takvi pokušaji već postoje kroz kvote za uvoz čelika.


Srbija pokazuje otpornost prema zamkama koje joj se nameću specijalnim akcijama i u stanju je da mnoge prljave namere unapred prozre. Na primer, svi su očekivali brze i i stroge kontramere prema Prištini zbog pomenutih taksi. Da je Srbija to uradila prema njoj bi sigurno bile primenjene ozbiljne mere zbog kršenja ugovora o međunarodnoj trgovini CEFTA. Postalo bi važno ono što je uradila Srbija kao ozbiljna država, a ne ono što radi nepriznata i lažna država Kosovo. Takvi potezi Srbije se čekaju i provociraju, kako bi se prema njoj uvele ozbiljne ekonomske sankcije, kao prema Rusiji.


USPEŠNO SUPROTSTAVLJANJE Nakon pokretanja operacije „Omča“ postaje jasno da Zapad neće ostaviti Srbiju na miru i da traži nove načine da promeni njenu političku orijentaciju. Sve priče o tolerantnom odnosu prema srpskoj politici su obične diplomatske podvale i drske laži.


Zapadne sile, pre svega SAD i Velika Britanija, nastaviće podrivanje i „davljenje“ Srbije metodama specijalnog rata jer je on postao pouzdanije i jeftinije sredstvo za ostvarenje dominacije od klasične vojne intervencije – agresije. Mogućnosti su neograničene jer sve može da se zloupotrebi i sve može da se upotrebi kao „municija“ u specijalnom ratu.


Danas se zna da se specijalnim ratom ne mogu pobediti velike i moćne države poput Rusije i Kine. Svi su izvukli pouke iz hladnoratovskog obračuna, tako da se veoma uspešno brane i razotkrivaju kokretne specijalne akcije. Međutim, Srbija je prva među malim državama koja se veoma uspešno suprotstavlja ovakvim napadima. To jeste veliki uspeh, pre svega obaveštajno-bezbednosnih agencija koja uspevaju da na vreme prepoznaju i raskrinkaju prljave tajne operacije i na vreme upozore naše građane kako ne bi naseli na razna podmetanja i medijsku propagandu. Uspeh je tim veći što u Srbiji nesmetano deluju brojni medija koje u potpunosti kontrolišu američke obaveštajne službe. Neki od poznatih i moćnih zapadnih diplomata i obaveštajaca „slučajno“ su pokrenuli „biznis“ baš u oblasti medija i kablovskih operatera u Srbiji. Tako danas imamo neverovatnu svakodnevnu pojavu da se preko njihovih medija, uz pomoć domaće agenture, najcrnje stvari o Srbiji govore Srbi – da smo genocidni, da smo krivi za ratove, da i danas ugrožavamo druge, a da naše zle namere može da obuzda samo Zapad i NATO.


Odluka da se ide do kraja u slamanju Srbije specijalnim ratom nikako ne znači da konvencionalnih sukoba neće biti. Ne treba zaboraviti da su ograničena konvencionalna dejstva sastavni deo planiranja operacija, s tim da će ono što su za njih ograničena konvencionalna dejstva, za nas biti pravi rat ako do toga dođe. Dodatno zabrinjava bombastična informacija da predstoji „rat“ Putina i Trampa za Srbiju. To nije ništa novo. Zna se da Zapad želi da nas potpuno potčini i uništi našu odbrambenu sposobnost, a Rusija nam pomaže da ojačamo i sačuvamo nezavisnost i vojnu neutralnost. Nema više dilema oko toga ko nam je prijatelj a ko nije, nego je stvar u tome da se što bolje organizujemo kako bi lakše izdržali predstojeće napade, specijalne i, eventualno, one druge.


Autor: LJuban Karan


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Bas zabrinut

21.07.2019. 13:57

Одличан есеј обавештајнно-контраобавештајне службе. Као научни извор, треба упутити на књигу проф Ђура Шушњића “Рибари људских душа” - ideja manipulacije i manipulacija idejama. G. Karan je uspesno to uradio.

Čikiriz

21.07.2019. 14:23

Sve specijalne službe dobro znaju za onu žalosni osobinu Srba: da lako prodaju veru za večeru! I oni onda kuvaju, kuvaju.... .

Zopa

21.07.2019. 14:26

Vučko nedaj Srbiju a tebe nedamo mi Srbi, neka pričaju šta hoce samo napred kao što bi ti rekao ŽIVELA SRBIJA.

Bambi

21.07.2019. 14:31

Treba kao nekad svaka zgrada i kuca da ima po jednog dousnika koji radi za policiju ili sluzbu bezbednosti.Ovako u jednoj zgradi poceli stanove da iznajmljuju neke mrstave bradonje muhamedanci i sad sto nose brade neko treba njih kao da se plasi a pitaj boga ko su i sta rade.Ja bi kao patriota i rodoljub radio dzabe za sluzbu.

Jovan

22.07.2019. 09:06

@Bambi - Kasno lale, svi kapaciteti sluzbe su odavno popunjeni. Jos od ceteres pete.

Mile

21.07.2019. 14:31

Jos jedan pakleni plan ? Postoje neke druge novine, vise njih , koje su zadnjih 5 godina servirale citaocima i javnosti nekoliko stotina Paklenih planova protiv Srbije , od kojih se Nijedan nije dogodio ?

Hercegov Grad

21.07.2019. 14:36

Nevidim zasto se odmah hvatate za Stefanovica, kao deo specijalnog rata, kad masa ljudi iz MUP u, pravosudju i politici poseduje diplome dobijene na osnovu pripadnosti stranki ili placanjem, odnosno kupivinom . Da nije tako afera "Index" pravnog fakultetaiz Kragujevca bila bi resena, a ne bi se vuklo po sudovima gotovo dve decenihe, dok ucesnici afere i dalje rade na fakultetu. To je samp jedna istina o tom da neki delovi vaseg pisanja ne pripadaju specijalnom ratu, vec istini!

srpski patriota

21.07.2019. 14:40

Sedamdesetih godina prošlog veka za uzak krug ljudi na zapadu prikazivan ja film treći svetski rat.Kažu počinjao je tako što je prikazana zemlja kakp se okreće zumira se i zaustavlja na teritoriji koja označava kosovo i tada vatrena eksplozija i odatle počinje da gori ceo svet.Dali je to moguće a sve mi se čini da jeste.

sasa petersen

21.07.2019. 15:11

Dok su albanci cepali Kosovo od Srbije, spijuni su svercovali cigarete, iznosili pare na Kipar, itd. Dok je Mesic cepao Jugoslaviju, spijuni su se bogatili avdanas njihova deca takodje rade za ovu nacionalisticku kapitalisticku kriminalnu tajnu sluzbu. Sada su kapitalisti koji poseduju privatne firme, eksploatisu radnike pa se plase da ce zapadni kapitalisti da pobede i kupe Srbiju umesto njih.

Goran

21.07.2019. 15:29

Kao prvo operaciju omča je izmislila naša služba za potrebe Vlasti. Cilj je da se svaka afera i astronomsko bogaćenje ljudi u i pri vlasti označi kao napad na Srbiju. Takodje sama tvrdnja da je sve do sada bilo gluma u pogledu medjunarodnim odnosa sa Srbijom je smešna jer se sada ne dešava ništa novo što nije bilo i ranije osim što je vlast pokušavala da sve spinuje tvrdnjom o poštovanju koje imamo uspesnoj diplomatiji i slicno.

Рашо

21.07.2019. 15:43

Све је добро сагледано а додатни разлог за бригу је што државу воде полуприучени неспособњаковићи. Такође, упитна је и њихова воља да учине нешто корисбо за народ и државу!

Mija Pećanac

21.07.2019. 15:53

za Čikiriza U svakom narodu postoje "prodane duše" ali da Srbi lako prodaju veru za večeru onda bi mi odavno bili Turci ili katolici i imali bi manje žrtava u svojoj istoriji.

Čikiriz

21.07.2019. 18:16

Mija Pećanac@Nisam ja srećan zbog toga ali zar je malo Turaka i katolika poreklom Srba. Znaš li neki narod koji ima više?

Aberdar

21.07.2019. 18:22

Možda nas preokupiranost zaverama sprečava da neke pojave u našem društvu pogrešno sagledamo. Korupciju na primer(kupovina diploma)

Видоје

21.07.2019. 19:28

Овде је много дужи списак онога што је усмерено против Вучића него против читаве Србије. Или је то двоје у међувремену постало исто?

Kosta

21.07.2019. 19:30

Iseliti se iz Srbije je najpametniji potez koji jedan stavnovnik Srbije moze da uradi. Nema rata,  ekipe na vlasti, unistavanje Kosutnjaka, kule Gardos, centra Beograda, nema botova, mini hidroelektrana i mnogobrojnih afera. Napustanjem ove propale zemlje, stvara se mir, visestruko veca plata, perspektiva i dr.

Saca

21.07.2019. 19:35

O boze koliko pogresnih tumacenja i spinovanja u ovom tekstu ima. Da smo u Nato odavno usli ne bi bilo problema. Ljudi koji su nas u ratove 90tih vodili i danas nas vode pogresnim putem. Tekstom pokusavate da abolirate njihovu pogresnu politiku i da opravdavate plagijatore.

Veljan

22.07.2019. 06:20

@Saca - Tako je... Da smo u natou odavno ne bi bilo problema... Mi bi bili ti koji ubijamo neduzne Milice Rakić po svetu.... Ooo moj boze ne prepoznaje o vise ni zlo.

SMOKI

22.07.2019. 11:58

@Saca - Шацо, да ли су ти некога убили НАТО фашисти,? Ми треба најпре да побијемо издајнике, тижимо ЕУ И НАТО за геноцид и нуклеарно бомбардовање. Јадна је дрзава и унапред мртва када своје војнике изручује својим кољачима.

Duci0167

22.07.2019. 13:33

@Saca - Aha a sto razgovaramo sa Nemcima npr?? Koliko su oni Srba ubili? I tako kroz istoriju ko je kome koga. Kakvi ste vi paralisani mozgovi

Србин са Косова

21.07.2019. 20:42

"Идеја је злочиначка - уништити, удавити". Кратко, јасно, ефикасно и никада једноставније. Упумпавати Србију мигрантима. Ова држава добија огроман своте безповратних средстава за инклузију џихадиста - за ову годину близу 100 милиона еура. Мигрантима угушити Србију! Ко ће их протерати када су заштићени, сити и безбрижни - спавачи, који ће се једног јутра униформисани и са дугим цевима појавити на Теразијама испред Москве. Тај недосањани сан наших непријатеља.

Pobogu

22.07.2019. 11:32

@Србин са Косова - Jeste, njih par hiljada će pobiti noževima i motkama sve nas, i napraviće ovde islamsku državu, što baš treba - kome? Ima li još koje budale da iznese svoje ludačke ideje?

Bacvanin

24.07.2019. 14:32

@Србин са Косова - Nece ove godine,projekat je za sledeci vek sto mogu doziveti nasi unuci.Tako je austrougarska navela Srbe da predju u carsku veru,mic po mic i eto Srbi su danas hrvatine( naziv za unijacene Srbe od pravih Hrvata)

Syam

21.07.2019. 21:22

Idemo pravim putem zato I imamo toliko neprijatelja. Ono sto je dobro I vredno nije lako. Da nam dragi Bog podari mudrosti I srece, za to cu se moliti

KoleM

22.07.2019. 08:29

Ko je najviše zla naneo Srbiji? Upravo ovi koji pišu i odobravaju ovakve izmišljene priče. Lože narod. Verovatno ruska služba podržava. Kriminalci takođe.

милoјко

22.07.2019. 09:32

Лично највише се плашим нас самих,нажалост искуство је мерило наше историје......

GALEB BIJELI- ANTE BAN

22.07.2019. 09:45

Nije to nikakva omča, ako želite ići u evro-azijsku uniju sa Bjelorusijom, Rusijom, Kazahstanom, Uzbekistanom! Ali- omča jest ako NASTAVLJATE PRISTUPNI PROCES PREMA EU, A- KOLIKO VIDIM- NASTAVLJATE! Za približavanje Evropi i pristupni proces ka EU morate priznati državu Kosovo! To je osnovni zahtjev, a ne neka "razgraničenja", "kompromisi" i ostali vaši "izumi", jer- za to nemate podršku nikoga!

Каработовић

22.07.2019. 12:15

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - Ако се већ вечито представљаш као неки "хрват", барем научи НАЈЗАД хрватски...

СЕРБ

22.07.2019. 12:34

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - Он је Србин-католик из Далмације са посебном мисијом по српским сајтовима.

Albanski Ča Če

23.07.2019. 12:57

@GALEB BIJELI- ANTE BAN - EU ne traži da Srbija prizna samostalno Kosovo (nije ga priznalo 5 država EU) , nego traži da prestanemo da preduzimamo uzaludne radnje "povratka" Kosova u pravni režim Srbije, sa čims eslažem, jer šta bi radili sa 1.7 miliona Albanaca koji glasaju za Čanka i Čedu..

Srboljub

22.07.2019. 12:53

Omču oko Srbije odavno stežu ovakvi huškački tekstovi. Žmuri se na realne probleme a izmišljaju se zavere i neprijatelji. Šta će nam dušmani kad imamo patrijote?

Duca Sponzor

22.07.2019. 13:30

I tako Srbija jos jednom naivna,nevina zrtva a mrzi je CELA PLANETA. Kakve gluposti

Александар Михаиловић

22.07.2019. 14:44

План Немачке о уништењу Србије постоји 50г. Операционализовали су га ЦИА и Бжежински. Брани се Стефановић без доказа да има Индекс и не предузимање контрамера. БГ је пре 5г требао да прогласи споразум из Брисела ништавим јер једна уговорна страна своје обавезе не извршава, то ради читав свет. Нико не би замерио престанак плаћања милионских кредита за рачун Приштине. Захтевати потпуну реализацију Р1244, демилитаризацију КиМ и укидање војске. Шта би од овога изазвало реакције Запада и због чега?

Fora

23.07.2019. 01:21

Poslati tenkove van granice i ono sto niste unistili topljenjem sada ste uz dogovoru sa zapadom predali preko granice. Pa ko je ovde lud a ko naivan da vojnu odbranu zemlje i opremu stavljate van granice, pa jel su to decica na generalskim polozajima Srbije? Samo domaca privreda i snaga MORA da bude sposobna da odrzava svoju opremu a ne neprijatelj Srbije da ti je sredjuje?! Nema tenkova ali pare date, stare kriminalne seme koje prolaze kod osiromasenog opljackanog naroda Srbije!!

Odbrana iz glave

23.07.2019. 12:52

@Fora - Srbija se ne brani zastarelim tenkovima i puškama, nego se brani rodoljubima u Akadmiji i u glavama svih poštenih intelektualaca, koji su dovoljno hrabri da kažu da Srbija mora u EU i da sarađuje sa NATO !

Travolta

28.07.2019. 06:59

@Fora - Pa, uvazeni gospodine Karane sto do sada ne napisaste kako je Vucucev prethodnik, Toma Grobar (kada mu sadasnji Vrhovnik nije dozvolio da se ponovo kanduduje za predsednika Srbije) stavio svoj potpis na, usvojenu vecinom poslanika, odluku Narodne skupstine za koju su glasali i Dacicevi "socijalisti" i neizbezni Vulin da se ratifikuje sramni SOFA sporazum sa USA? Ne treba zaboraviti ni bivseg predsednika Srbije Tadica kojeg je u svom mandatu tajno potpisao sa Kondolizom Rajs u Fašingttonu.