Član Predsedništva Srpske napredne strtanke, Vladimir Orlić, obratio se javnosti.


- Bezuspešno žuti tajkun Dragan Đilas pokušava da falsifikuje i prošlost i sadašnjost Srbije, a svoju sramnu političku i „poslovnu“ biografiju opere. Isuviše je prljavštine tu prisutno, da je narod Srbije zaboravi, da je sasvim jasno ne vidi i ne prepoznaje i danas – rekao je Orlić.


- Taj isti narod, koji je Đilas sa svojom kamarilom žutih lopova, po sopstvenom priznanju, već jednom teško unesrećio, pljačkao, ponižavao, otimao mu besomučno svaku perspektivu, a i danas ga vređa, potcenjuje i deli. Baš kao nekad, dok su Đilas i njegov kartel na svojim mitinzima sami sebe proglašavali „građanima prvog reda“, a na tuđe mitinge slali žandarmerijske čizme da gaze sve pred sobom, makar po cenu tuđih života. Takva mržnja i takva agresija nikada se u Srbiji više ne sme ponoviti – kaže član Predsedništva SNS-a.


- Baš kao što se ne smeju ponoviti ni njihovi „poslovni uspesi“, zahvaljujući kojima je ukupan gubitak vrednosti EPS u periodu od 2006. do 2011. godine bio neverovatnih 2,2 milijarde evra. Jedino neverovatnije od ovog „rezultata“ je samo uspeh Dragana Đilasa da od čoveka koji ima skromnu ušteđevinu, stari auto i kuću na ime supruge, tokom tih istih godina postane tajkun čije firme prometuju više od 500 miliona evra. Dok su plate smanjivane, fabrike zatvarane, pola miliona ljudi ostalo bez posla, Đilas se neljudski bogatio. Nije ga bilo briga ni za decu, ni za nastavnike, ni za lekare, ni za državna preduzeća, cela Srbija je za njega predstavljala samo jednu kožu za dranje – kaže Orlić.

PROČITAJTE JOŠ: Orlić: Đilas se ne libi da tuži sopstvenu državu


- U toj Srbiji danas, zahvaljujući Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, i lekari i nastavnici imaju veće plate nego u vreme Đilasove horde. Deca imaju značajno bolju budućnost, a njihovi roditelji više posla i dostojanstva. U Srbiji se danas odgovara pred zakonom, i to je ono što Đilasa najviše plaši. On zna da mnoga zla ne zastarevaju, pamtimo ih po ranama koje narod Srbije još uvek leči. I zato Đilas beži od izbora, krijući se iza kojekakvih potpisa na „sporazumu“ koji je zaključio sa samim sobom. Ništa ni njemu, ni njegovim satrapima, nisu značili potpisi na zakletvama koje su dali narodu, stupajući na funkcije. Zato im potpisi ništa ne znače ni danas, jednako su bezvredni kao i sve laži, klevete i falsifikati koje podmeću svakoga dana. Realna je tu samo njihova nezajažljiva želja da se dokopaju vlasti i ponovo bogate na tuđoj nesreći. I realan je odgovor naroda, koji kaže – nikada više – rekao je Orlić.