Đilasovo pismo krši pravopis i protokol

V. N.

četvrtak, 18. 07. 2019. u 12:02

Ђиласово писмо крши правопис и протокол

Đilas tvrdi da je pismo poslao 9. jula, Foto: Tanjug

Negativne reakcije na molbu dela opozicije za susret sa francuskim predsednikom Makronom tokom njegove posete Srbiji. Gojkovićeva: Zvali su Vučkovićevu (DS), ali nije došla na sastanak

ZAHTEV Saveza za Srbiju za sastanak, koji je francuski predsednik Emanuel Makron odbio, naišao je na osude i u opozicionom delu političkog spektra, a predstavnici vlasti tvrde da je molba sročena na neprimeren način i uz kršenje protokola.

Predsednica Skupštine Maja Gojković kaže da je SzS napravio grešku jer je zahtev poslao na engleskom "i sa dosta pravopisnih grešaka":

- Ambasadoru Francuske se obraća na francuskom jeziku, ali ko sam ja da učim Đilasa i Jeremića diplomatiji. Oni su vodili državu 12 godina i za to vreme je trebalo da nauče nekakav protokol.

Gojkovićeva je rekla da je priliku da o stavovima opozicije govori pred francuskom delegacijom imala Nataša Vučković iz DS, predsednica Poslaničke grupe prijateljstva sa tom zemljom, ali da se ona izvinila i nije došla na sastanak:

- Gosti su predložili da se pozove i Vučkovićeva, ali je ona objasnila da ima obaveze i da mora da putuje.

Vučkovićeva je, inače, donedavno učestvovala u radu odbora i poslaničkih grupa prijateljstva, ali je DS doneo odluku da se bojkot parlamenta odnosi na sva skupštinska tela, a ne samo na zasedanja u plenumu.

Pročitajte još - U SzS tvrde da su molbu dostavili na vreme

Da je zahtev Saveza bio neprimeren smatra i lider LDP Čedomir Jovanović, koji je na društvenim mrežama napisao da se zbog njihovog pisma "svi pristojni građani Srbije osećaju poniženo":

- Mi nismo ni pomislili da u svojoj zemlji tražimo od našeg gosta, predsednika Makrona, da nas primi na razgovor. Uobičajeno je da, kada za tim postoji potreba, susret zatraže ambasade zemalja čiji predstavnici dolaze u Srbiju.

Pitanje sastanka sa opozicijom pokrenuto je na konferenciji za medije prilikom gostovanja Makrona, kada je on rekao da nije prihvatio sastanak jer je zahtev dobio prekasno, na dan kada je krenuo u Beograd. Jedan od lidera SzS, Dragan Đilas, kasnije je objavio kopiju pisma na kojem stoji da je poslato 9. jula. SzS je saopštio da se nadaju da je to što Makron "nije dobio molbu za sastanak rezultat nenamernog diplomatskog nesporazuma".


STEFANOVIĆ: ADRESA JE TUŽILAŠTVO

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da policijski službenici PU za grad Beograd nemaju ovlašćenje da daju informacije Draganu Đilasu o istragama, već da to radi tužilaštvo, i dodao da Đilas još nije objasnio kako je stekao bogatstvo.

Lider SSP je u ponedeljak došao u Upravu policije za grad Beograd, gde je tražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljačku RTS.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (43)

Marko Jovanovic

18.07.2019. 14:23

Opozicioni lideri su se samo spustili jos nize i dozvolili sebi jos jedan fijasko.

Јапан

18.07.2019. 16:38

Амбасадору у Србији се обраћа на српском језику. Мислим да обоје греше.

misko

18.07.2019. 16:39

Djilas je to radio dok je bio na vlasti, radi i dan danas, a navodno se bori za nekakvu pravdu.

Miloš Kališki

18.07.2019. 17:27

Đilas pokazuje elementarno nepoznavanje i bonton diplomatije. Ni stranci ne poštuju političare koji govore loše o svojoj zemlji.

Aleksa

18.07.2019. 17:41

Opozicija je smesna, nose yute prsluke po Srbiji, ismevaju situaciju u Francuskoj, a onda zele da razgovaraju sa Makronom, pa sta su ocekivali?

Miki-Zg

18.07.2019. 18:16

Jesu li nosili SzS žute pšrsluke ( Obradović ,kompanija ) .Obraćaju se za susret ambasadi na engleskom jeziku Francuzima -užas ,poniženje !

Zanovetak27

18.07.2019. 19:52

Šta očekivati od Djikija? On da zna nešto, ne bi bio tu gde jeste. Znanje je pikazso pisajući pismo na Engleskom i to sa gramatičkim greškama. E pa stvarno, dno dna... Nema dalje.

Anna

18.07.2019. 22:09

Da nije bilo tebe, da oplačkaš i ovako osktnavljenu kasu nakon embarga i bombardovanja, ovoj zemlji bi ranije bilo bolje.

Sanja

18.07.2019. 23:38

Djilas i Jeremic su vodili nasu drzavu da ne znaju protokole, a koliko imaju postovanje i ugled kod stanaca.

Dragica

19.07.2019. 00:52

Điki nije imao vreme da uči protokol i pravopis, previše je bio zauzet mutnim radnjama kako bi uvećao svoje lično bogatstvo

nn

19.07.2019. 11:43

Opozicija ovakvim postupcima samo narusava ugled Srbije u svetu, a i sami sebe blamiraju.