Predsednik Pokreta slobodnih građana, Sergej Trifunović na svom Tviter nalogu napisao je:

Dragi organizatori protesta: Vi bejaste građanski protest, jel tako?

Optužujete Vučića za polarizaciju, a šta znači ovaj politički proglas?

Čije dupe vi ovde zastupate? Stvarno, jeste li normalni?” i dodao:

"Pitanje je zapravo, ko vodi proteste?

Jer meni su rekli da su to građanski protesti i da političari nemaju veze s tim. To su mi rekli na prvom protestu kad me je obezbedjenje zaustavilo kad sam krenuo ka bini da pozdravim brata. Plašili su se da ne daj Bože, uzmem mikrofon.”"1 od 5 miliona": “Ko se ne pridržava bojkota da ne dolazi”

Inače, Student Martin Bežinarević, jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" poručio građanima da je bojkot izbora jedina opcija i apelovao da se svi potpisnici Sporazuma s narodom pridržavaju tog dokumenta, jer - u suprotnom - za njih neće biti mesta u okviru subotnjih demonstracija.

"Apelujemo da svi govornici, svi ljudi koji su svojim delom i radom doprineli protestima, da nastave priču i podrže bojkot i Sporazum s narodom, to im je obaveza i pravo", rekao je student Martin Bežinarević.

Bežinarević je, komentarišući nedavno gostovanje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na televiziji N1, naveo kako je Trifunović najavio da će taj pokret izaći na sledeće izbore.

Studentkinja Valentina Reković osvrnula se na prošlonedeljni autorski tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla da je Vučić duboko polarizovao društvo kao i da je i u ranijim govorima etiketirao organizatore protesta čime je izazvao prebijanje studenata i medijski linč javnih ličnosti.

Ona je rekla da je Vučić direktno odgovoran za svo nasilje koje raspiruje svojim izjavama i etiketiranjem neistomišljenika kao i da na taj način ugrožava slobodu u društvu.