STEFANOVIĆ O POKUŠAJU PRIŠTINE DA POSTANE DEO INTERPOLA: Ne mogu ogrezli u kriminalu da se bore protiv njega

Tanjug

15. 07. 2019. u 14:40

СТЕФАНОВИЋ О ПОКУШАЈУ ПРИШТИНЕ ДА ПОСТАНЕ ДЕО ИНТЕРПОЛА: Не могу огрезли у криминалу да се боре против њега

Nebojša Stefanović; Foto: P.Milošević

Nećemo dozvoliti da ogrezli u kriminalu i korupciji sada postanu navodni borci protiv kriminala, poručuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Nećemo dozvoliti da ogrezli u kriminalu i korupciji sada postanu navodni borci protiv kriminala, poručuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodaje da će Srbija nastaviti odlučnu diplomatsku borbu u sprečavanju tzv. Kosova da postane deo Interpola.


"Učinićemo sve što je neophodno kako bi zaštitili svoje nacionalne interese i sprečilia brutalno gaženje međunarodnog prava i politizaciju i kriminalizaciju te profesionalne policijske organizacije", istakao je ministar Stefanović u izjavi za Tanjug.


Stefanović je istakao da će predstavnici Srbije nastaviti da razgovaraju sa zemljama članicama Interpola kako bi im još jednom izneli nepobitne argumente koji ukazuju na to zašto bi prijem tzv. Kosova imao dalekosežne posledice na budući rad Interpola, kao i na mogućnost da poverljivi podaci, koje policije razmenjuju, budu vrlo brzo kompromitovani.


"Nećemo dozvoliti da oni koji su ogrezili u kriminalu i korupciji sada postanu navodni borci protiv toga, jer je svima jasno da tako nešto nije moguće", podvukao je Stefanović.


Kako je rekao, ne može se očekivati da ljudi koji se dovode u vezu sa najtežim zločinima na Kosovu i Metohiji i koji su upravo zbog toga i u bazi Interpola - budu oni koji će postupati u skladu sa tim raspisanim međunarodnim poternicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije