Vladimir Orlić, član Predsedništva Srpske napredne stranke ocenio je danas da je odavno jasno da beskrupulozna bahatost i pohlepa Dragana Đilasa nemaju granica.

"Đilas to svakim svojim nastupom samo dodatno potvrđuje. Na jasno pitanje kako je moguće da od silnog bogatstva nije imao ništa pre stupanja na funkcije, a svoje mandate je završavao bogat kao Krez, vremenom sve besniji i bogatiji, on odgovara: „pa šta, imao sam firmu najveću u Evropi“! A kako je ta firma postala „najveća“ baš u vreme dok je Đilas bio Tadićev šef kancelarije, potom ministar, pa gradonačelnik Beograda - odgovora nema", poručuje Orlić.

Orlić dodaje da odgovora nema, jer je nemoguće objasniti da gradonačelnik besomučno zarađuje od poslova sa RTS-om i gradskom televizijom Studio B, ali i brojnim drugim državnim institucijama, kao i onim koje se finansiraju iz budžeta grada Beograda. I da tako prihoduje 500 miliona evra, tokom svojih funkcija i upravo zahvaljujući funkcijama.

"Nema, jer to nije normalno. „Ja sam Šolaka video samo dva puta!“, kaže na sve to Đilas i misli da je time objasnio sve milionske transakcije i zloupotrebe koje je evidentirao Savet za borbu protiv korupcije. Očigledno smatra da je narod u Srbiji glup, pored toga što ga smatra manje obrazovanim od Đilasove „elite“, nedostojnim da uopšte glasa na izborima", naglašava Orlić.

"I taj narod vređa svakodnevno, potcenjujući njegove pošteno zarađene plate. Sigurno smatra da je narodu bilo bolje u vreme kada je Đilas sa svojim kartelom više od pola miliona ljudi ostavio bez ikakvog posla i bilo kakve zarade. Nula dinara mesečno za 600.000 porodica, to je Đilas pokazao od svog „znanja“ u ekonomiji. A baš u to vreme stotine miliona evra slivale su se na račune Đilasovih firmi. To je to „znanje“ i „obrazovanje“. I nije mu dovoljno, nego tom narodu danas poručuje: i svima ćemo da vam poništimo diplome! Sve su bezvredne, čim ih imate vi, krezubi i glupi! Samo zaboravlja, da između njegovih želja da Srbiju u kaste podeli, narod obespravi i ponizi u potpunosti, da ga teroriše još gore nego prošli put, a svoje bisage napuni još obilnije nego što je već uradio, i bilo kakve realizacije ovog paklenog plana stoji - sam taj opljačkani i unesrećeni narod. Narod kojiĐilas vređa, potcenjuje i omalovažava, poručuje Orlić.

Taj narod svoju volju pokazuje na izborima. I narod kaže: Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka obezbeđuju poslove, podižu plate i penzije, grade auto-puteve i infrastrukturu koju smo čekali decenijama, kliničke centre i škole koje nismo imali. I zato Aleksandar Vučić i SNS imaju podršku naroda. Jer su sa narodom jedno. Rade, bore se i dišu kao jedno. Nezasiti tajkun Đilas i njegov kartel koji se hvali kako je tom istom narodu već jednom „majku majčinu...“, kako u Beogradu, tako i u celoj Srbiji - sa tim narodom nemaju ništa, zaključuje se u saopštenju.