Dačić: SPS i SNS nikada nisu podsticale podelu u Srbiji

Tanjug

petak, 12. 07. 2019. u 11:11

Дачић: СПС и СНС никада нису подстицале поделу у Србији
O kosovskom pitanju, dodaje, današnja elita izjasnila bi se na različite načine, jedni bi rekli da treba "pustiti Kosovo", drugi da je izdajica svako ko dozvoli podelu, dok bi treći rekli da je njihov predlog pomirenje
Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka nikada nisu podsticale podele u Srbiji i nipodaštavale političko opredeljenje bilo kog građanina, kaže lider SPS-a Ivica Dačić.


On je za TV Pink rekao da je nipodaštavanje dolazilo od dela opozicionih stranaka koje smatraju da su daleko iznad većine koja glasa za SNS i SPS.


"Ne može 300.000 glasova, koje neko dobije, da vredi više od milion ili milion i po glasova koje dobije neko drugi. Ta vrsta mržnje prema svima koji se ne slažu sa njima pogađa svakoga", naglasio je Dačić.


Kaže da kroz torturu prolazi svako ko pohvali rad predsednika Aleksandra Vučića, ali i predstavnici dela opozicije koji su protiv bojkota parlamenta ili protiv toga da Boško Obradović, kao krajnje desna stranka, vodi opoziciju.


PROČITAJTE I:  Dačić: Srbija ozbiljno shvata bezbednost novinara


"Nisam video da ih je nešto toliko pogodilo kao tekst Aleksandra Vučića zbog toga što je dirnuo u samu suštinu problema, a to je da postoji jedna vrsta kvazi elite koja je sama sebe proglasila za elitu, jer niko ih za to nije izabrao", naveo je Dačić.


O kosovskom pitanju, dodaje, današnja elita izjasnila bi se na različite načine, jedni bi rekli da treba "pustiti Kosovo", drugi da je izdajica svako ko dozvoli podelu, dok bi treći rekli da je njihov predlog pomirenje.


"Pomirenje je filozofski pojam koji u praktičnom smislu ne rešava pitanje Kosova. Nikakav problem nije da se mi pomirimo, ali da li će da se reši pitanje Kosova? U ovom trenutku to je najvažnije pitanje jer nam od toga zavisi evropska budućnost", zaključio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zariczare

12.07.2019. 11:30

pisto opoziciji intelektualna elita, svaki glas za njih vredi bar sto glasova. Ako tako racunaju onda su stvarno mocna opoziciji.