Popović Ivković i ambasador Meksika o tzv.Kosovu i Interpolu

Tanjug

10. 07. 2019. u 16:35

Поповић Ивковић и амбасадор Мексика о тзв.Косову и Интерполу

Foto: MUP

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsijom Blankom
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsijom Blankom o argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.


"Ponavljanje kandidature takozvanog Kosova za prijem u članstvo predstavlja zloupotrebu mehanizama i pravila Interpola i potpuno zanemarivanje i nepoštovanje odluke koju je Generalna skupština Interpola donela prošle godine, kada je zahtev takozvanog Kosova odbijen", istakla je Popović Ivković.


Ona je ukazala da bi prijemom takozvanog Kosova u Interpol bila prekršena pravila te međunarodne policijske organizacije, koja definišu da države članice mogu biti isključivo članice Ujedinjenih nacija i države sa statusom posmatrača u UN.


Pročitajte još: Ivković: Pripadnici MUP-a doprineli da Srbija bude bezbednija


Državni sekretar se zahvalila Meksiku na podršci Republici Srbiji i poštovanju međunarodnog prava tokom prošlogodišnjeg glasanja o zahtevu za prijem u Interpol takozvanog Kosova.


Ambasador Garsija Blanko istakao je da međunarodno pravo mora da se poštuje i naglasio da Sjedinjene Meksičke Države nisu priznale takozvano Kosovo i da će principijalni stav te države povodom kandidature takozvanog Kosova u Interpol ostati nepromenjen.


Popović Ivković i Garsija Blanko istakli su iskreno prijateljstvo koje povezuje Srbiju i Meksiko i zajedničke ciljeve i interese na očuvanju mira i međunarodne stabilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)