Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže je da njegovi članovi pružaju punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, svim državnim organima i službama bezbednosti u naporima koje ulažu na zaštiti i očuvanju bezbednosti Srbije i svih njenih građana.


Bečić je to rekao nakon sednice koja je bila zatvorena za javnost, a na kojoj je Odbor razmatrao i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije za prethodni period.


U slučaju ubistva Olivera Ivanovića, Odbor je oštro osudio pokušaj takozvanih vlasti u Prištini da skrene pažnju sa stvarnih izvršilaca, nalogodavaca i motiva, naveo je Bečić, koji je oštro osudio orkestriranu agresivnu kampanju, tzv. vlasti u Prištini, a čiji je krajnji cilj proterivanje građana srpske nacionalnosti i sprečavanje svih njihovih veza sa Srbijom.


"Svima je jasno da je na delu stvaranje Velike Albanije i da se cela ova kampanja vodi i koordinira iz jednog centra, što je ovih dana dokazano i namerom Prištine i Tirane da formiraju zajedničke ambasade. Predsednik Vučić je u prethodnom periodu upozoravao na ovakav krajnji ishod i Odbor očekuje reakciju međunarodne zajednice, kako na sprečavanju stvaranja etničkih čistih država u regionu, tako i na zaštiti života građana srpske nacionalnosti na KiM", naveo je Bečić.


PROČITAJTE JOŠ: Bečić: Stanje bezbednosti u Srbiji stabilno i pored rizika


Aktuelna bezbednosna situacija zahteva intenzivno angažovanje svih državnih struktura kao i organa bezbednosti Srbije, naveo je Bečić, te su u tom smislu, članovi Odbora pružili punu podršku daljem koordiniranom i usklađenom radu službi bezbednosti na planu zaštite nacionalnih interesa i primene bezbednosno-obaveštajne politike Srbije.


Po oceni članova Odbora, izveštaji vojnih službi bezbednosti su detaljni i kvalitetni i pružaju sveobuhvatan uvid u rad i rezultate koje su Vojnobezbednosna i Vojnoobaveštajna agencija ostvarile u izveštajnom periodu.


Članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti pozitivno su ocenili profesionalno postupanje i rad pripadnika


Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije na ostvarivanju prioritetnih zadataka u izveštajnom periodu i naglasili punu podršku njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka.


Konstatovano je da su vojne službe bezbednosti u izveštajnom periodu sve zadatke iz svojih nadležnosti vršile u skladu sa važećim pozitivno-pravnim propisima, u interesu zaštite bezbednosti Srbije i svih njenih građana.