HARADINAJ ZAHVALAN BORISOVU: Principijelan stav o Kosovu

Tanjug

nedelja, 07. 07. 2019. u 12:26

ХАРАДИНАЈ ЗАХВАЛАН БОРИСОВУ: Принципијелан став о Косову

Foto Tanjug

Navodi se da je Haradinaj ocenio da "odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan".
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj zahvalio je bugarskom premijeru Bojku Borisovu na "principijelnom stavu prema Kosovu i njegovom pravu da bude deo evropske porodice", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Navodi se da je Haradinaj ocenio da "odluka da domaćini narednog susreta budu Bugarska i Severna Makedonija čini još značajnijim Berlinski proces za Zapadni Balkan".

"Kosovo je važan deo ovog procesa i biće uz saveznike kao dodatna vrednost integracije regiona u EU. Međusobno priznanje sa Srbijom u postojećim granicama, otvorilo bi našu perspektivu. Snažno podržavam viziju premijera Borisova sa sveobuhvatnom Evropom što prevazilazi mentalitet prošlog veka koji je uzrokovao tragedije. Bez obuhvatanja svih država Zapadnog Balkana kao deo evropske porodice, EU ne može biti potpuna", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Premijer Bugarske Borisov izjavio je u petak na konferenciji u Poznanju nakon sastanka sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana, održanog u okviru Berlinskog procesa, da bi Žosep Borel kao budući šef evropske diplomatije, trebalo da zastupa stav cele EU i da, bez obzira što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, druge države članice jesu, pa bi u skladu s tim trebalo i da postupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Традиционално, иза леђа Србима

07.07.2019. 13:48

Бугарски властодршци. Таман помислиш да смо пријатељи, а они стално Србима иза леђа завуку...

Ludilo

07.07.2019. 14:43

Bugari tradicionalni neprijatelji Srba iako smo iste vere, oni jednostavno ne mogu da se pomire sa činjenicom da nam nikada ništa nisu mogli i da nikada neće moći.

Мр Радомир Шћепановић

07.07.2019. 16:48

Немачка, Хрватска, Мађарска, Бугарска, Албанија су традиционални непријатељи Србије

seljak LA

08.07.2019. 09:36

@Мр Радомир Шћепановић - Ima ih mnogo vise, a sto je najgore ima ih u rodjenoj zemlji.