GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević priredio je danas prijem u Gradskoj kući za odlazećeg ambasadora Crne Gore u Srbiji, Njegovu ekselenciju Branisalava Mićunovića i zahvalio mu se na dosadašnjoj saradnji.


Sagovornici su istakli dugogodišnju uspešnu komunikaciju i plodotvorne aktivnosti i naglasili da će se dobri odnosi Grada Novog Sada i Ambasade Crne Gore u Srbiji nastaviti, na obostrano zadovoljstvo.


Ambasador Mićunović se zahvalio gradonačelniku na ukazanom poverenju, pruženoj podršci za projekte i aktivnosti crnogorske ambasade i za sav napor uložen u jačanje veza dva naroda.


Pročitajte još: "NOVOSTI" SAZNAJU: Tarzan novi ambasador u Srbiji?


Zvaničnici su ocenili da su odnosi gradova pobratima Novog Sada i Budve oduvek bili na veoma visokom nivou, kao i prijateljski odnosi Novog Sada sa Tivtom, posebno zahvaljujući povezanosti samih građana.


Kako su rekli, pobratimstvo karakterišu mnogi zajednički projekti, kao i aktivnosti u okviru „EXIT“ festivala, pa se i ove godine, u okviru pokreta „EXIT tribe“, očekuje veliki spektakl na plaži Buljarica na crnogorskom primorju.


Turizam, privreda, obrazovanje, kultura i sport navedeni su kao oblasti koje pružaju velike mogućnosti za razvoj saradnje Novog Sada i Ambasade Crne Gore u budućnosti, kao i dva velika novosadska projekta Omladinska prestonica Evrope 2019 i Evropska prestonica kulture 2021.