Đurić: Priština opstruira istragu ubistva Ivanovića

Tanjug

petak, 05. 07. 2019. u 22:05

Ђурић: Приштина опструира истрагу убиства Ивановића

Marko Đurić Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM ocenjuje i da je stalno nastojanje da se smrt Olivera Ivanovića iskoristi za salve napada na Beograd i predsednika Vučića možda deo odgovora na pitanja Beograda o motivima ubistva
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da bi predstavnici Prištine trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića, umesto što stalno nastoje da njegovu smrt iskoriste za napade na Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Dokazani rasista Enver Hodžaj deo je ukupne histerične reakcije na logično postavljena pitanja Beograda, iza kojih stoji samo iskrena želja i namera da se rasvetli jedan gnusan zločin i pravdi privedu njegovi počinioci i naručioci", saopštio je Đurić reagujući na optužbe zamenika kosovskog premijera.

On ocenjuje i da je stalno nastojanje da se smrt Olivera Ivanovića iskoristi za salve napada na Beograd i predsednika Vučića možda deo odgovora na pitanja Beograda o motivima ubistva i razlozima za skrivanje dokaza i ometanje istrage.

"Umesto što vreme i snagu troše nadmećući se u uvredama na račun presednika Srbije Aleksandra Vučića i pokušavajući da srbofobijom impresioniraju svoje javno mnjenje, predstavnici Prištine bi trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića", istakao je Đurić.

Đurić smatra i da će histerija i nervoza Prištine, ali i drugih učesnika sinhronizovnog horskog napada na predsednika Vučića, biti dragocen materijal u nekom budućem sudskom procesu protiv ubica i njihovih nalogodavaca.

Zamenik premijera privremenih institucija u Prištini Enver Hodžaj ranije danas izneo je tvrdnju da je istraga o ubistvu Ivanovića u toku, a da se predsednik Srbije u nju meša i "ometa pravdu".

"Minimiziranjem procesa koji traje, kroz nepristojne optužbe, teži da zaštiti počinioce ovog zločina koji se kriju u Beogradu ", napisao je Hodžaj na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije