Ivan Todosijević: Ovo je napad na ceo srpski narod - Priština je podigla 50 optužnica protiv Srba, a svet na sve ćuti!

D. Zečević

03. 07. 2019. u 09:02

Иван Тодосијевић: Ово је напад на цео српски народ - Приштина је подигла 50 оптужница против Срба, а свет на све ћути!

Ivan Todosijević Foto Tanjug

Ivan Todosijević, član Predsedništva SL, komentaružiše optužnicu koju su prištinske vlasti podnele protiv njega, a zbog njegove izjave da u Račku nije bilo masakra

ORKESTRIRANIM napadima i izmišljenim optužnicama, ali i drugim vrstama pritisaka, Priština poslednjih meseci želi da zastraši preostali srpski narod na Kosmetu, da ga primora da se pokori ili iseli sa ovih prostora. Zato ova optužnica ne predstavlja direktni napad na mene, već na čitav srpski narod, pre svega na severu Kosmeta.

Ovako Ivan Todosijević, član Predsedništva Srpske liste, za "Novosti", komentariše optužnicu koju su prištinske vlasti podnele protiv njega, a zbog njegove izjave da u Račku nije bilo masakra. On kaže da ta izjava nije bitna, i ističe da albanske vlasti mogu da pronađu bilo koji razlog za podizanje optužnice:

- Mnogi Srbi su uhapšeni na osnovu lažnih optužnica i lažnih svedoka. Cilj je da se uguše istina i sloboda govora, a Srbima se ne dozvoljavaju ni fer suđenja.

* Kako da se Srbi na KiM zaštite, kad pravosudni sistem na KiM funkcioniše po principu kadija te tuži, kadija ti sudi?

- Jasno je da kosovsko pravosuđe nije odvojeno od politike i da radi po instrukcijama političara. I upravo je po tim instrukcijama poslednjih dana Priština podigla pedesetak optužnica protiv Srba, što niko iz međunarodne zajednice ne komentariše. A trebalo bi bar da skrenu pažnju na malverzacije šestorice ministara u kosovskoj vladi.

Pročitajte još - KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI: Optužnica protiv Srbina jer je rekao da je masakr u Račku izmišljotina

* Osim lažnih optužnica, Srbi na severu KiM suočeni su i sa humanitarnom katastrofom...

- Ako iole postoji demokratije u svetu, na ovo mora neko da reaguje. Da saopšti prištinskim vlastima da ne smeju tako da se ponašaju i da njihove jednostrane akcije nikada ne mogu da dovedu do bilo čega dobrog. A Srbi, kao i dosad, najveću i jedinu pravu pomoć očekuju isključivo od svoje države Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Minja

03.07.2019. 09:25

Zato Srbija treba da povuče drasticne i konkretne poteze, a ne da stalno ponavlja istu priču kako će država stati uz svoj narod.

буки

03.07.2019. 10:07

Зато, када би српска полиција ушла у Велики Трновац и похапсила окореле албанске криминалце, наоружане до зуба, САД и ЕУ би стале у заштиту терориста. Таман посла да дозволе да похапсимо њихове главне играче и осујетимо побуну Албанаца прешевске долине, који се спремају за велику оружану акцију припајања Космету. На својој кожи смо осетили да Међународно право постоји само на папиру, и шанса за опстанак Србије лежи у распаду Нато-а, па самим тим слабљењу Немачке и САД утицаја на Балкану.

Tuga

03.07.2019. 10:13

Koga briga u svetu za neku šaku Srba?! Srpski komunisti su za sve krivi. Srbi ni dan danas nemaju patriotska osećanja niti imaju smisla za politiku. Još žive u snu o JU i politički su nepismeni. Ceo svet je uz Šiptare, to je crna istina. A zašto bi bili uz Srbe? Sami Srbi su Šiptarima dali KiM pa kako sad da današnji lideri isprave grešku kada imaju unutrašnjih neistomišljenika. Međunarodna zajednica ima druge interese. U politici nema pravde, politika zna samo interes.

Mijo

03.07.2019. 16:12

@Tuga - Politicari u Srbiji lutaju.EU- Nemacka, nece nikada pustiti Srbe unutra., pa se treba okrenuti Rusiji. Sto pre to manje muka i problema. Samo Rusi mogu sacuvati Srbe, a Vucic i ostali korumpirani ludaci, misle da mogu do veka da lazu i obmanjuju narod.

sale

03.07.2019. 10:16

A zašto mislite da će svet bilo šta da uradi? Svet jedva i da zna da vi postojite i rukovodi se iključivo sopstvenim interesima. Ova borba se dobija pametnom politikom i borbom do kraja. Nikako drugačije.

ranko75

03.07.2019. 10:38

Prezivece oni koji se bore i teze pobedi u svim uslovima a ne oni koji jadikuju kako su prema njemu nepravedni i cekaju da ih zastiti neki "civilizovani" svet. Pobedjuju oni koji uzimaju sudbinu u svoje ruke i nikoga ne cekaju. Oni koje vodi onaj kome je Toni Bler savetnik, cemu se oni nadaju?

plebs tužni

03.07.2019. 10:40

jednom za svagde se mora rašcistiti sa onima koji su srpski narod gurnuli u sukobe širom bivše sfrj da su odmah odgovarali politicari visoka vojna lica koji su bili na vlasti u srbiji ne bismo ispaštali ceo narod srbije jer politika tih politicara je dovela do sukoba I prisilnih mobilizacija gde su slata deca šumadije I srbije da ginu po tuđim državama a ti isti politicari koji su bili na vlasti devedesetih ne dadoše svoje živote za svoju politiku nego iz rata u rat su izlazili bogatiji

Драган Р

03.07.2019. 10:46

Не знам зашто се господин Тодосијевић чуди и коме се жали. Неко је у име Србије потписао да на целој територији КиМ, што значи и на северу где живе искључиво живе Срби, важе само закони тзв државе Косово и то што се сада дешава њему је, између осталог, и последица тог потписа. Кад потпишемо коначни споразум са Шиптарима (читај признамо тзв Косово) биће још горе. Тамошњи Срби ће славити шиптарске празнике и злочине а своју децу ће моратио да уче да су Срби окупатори и злочинци, или следи затвор.

Kako?

03.07.2019. 12:52

@Владотимор - Владотимор, to ništa ne vrijedi, jer zvanična politika na internacionalnom nivou štiti Šiptare. Srbi su žrtve komunističke ideologije koja je dovela do ovoga stanja. Pa sad kako ispraviti greške iz prošlosti? Zapad koji diktira svjetsku politiku je moćan, a na strani Šiptara jer oni su uskočili u voz u pravom trenutku.