Đorđević: Srbija i Rusija uvek bile i ostaće prijateljske

Tanjug

29. 06. 2019. u 16:41

Ђорђевић: Србија и Русија увек биле и остаће пријатељске

Zoran Đorđević na Regionalnom forumu inostranih diplomaca Rusije / Foto Tanjug

Srbija i Rusija oduvek su bile prijateljske zemlje, a odnosi između njih danas su na najvišem mogućem nivou, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
BEOGRAD - Srbija i Rusija oduvek su bile prijateljske zemlje, a odnosi između njih danas su na najvišem mogućem nivou, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na Regionalnom forumu inostranih diplomaca Rusije.

"Srbija može otvoreno da kaže da je Rusija njen prijatelj. Unapređenje odnosa sa Ruskom Federacijom jedna je od glavnih ciljeva za koji sam se lično zalagao kao ministar odbrane, a i danas se zalažem kao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja", kazao je Đorđević.

Kako je naveo, razvoju prijateljskih odnosa dodatno doprinosi razmena iskustava u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, u oblasti zaštite ratnih vojnih memorijala, kao i zalaganje za unapređenje odnosa sa boračkim udruženjima.

Ministar je istakao da mu je titula počasnog doktora moskovskog univerziteta, koju je dobio kao prvi ministar u Vladi Srbije i drugi srpski političar nakon predsednika Aleksandra Vučića, dodatni podstrek i velika obaveza da se još više zalaže za očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom.

On smatra da prostora za unapređenje odnosa sa Rusijom uvek ima, posebno u oblasti obrazovanja i kuluture.

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Ruskim državnim socijalnim univerzitetom, a predlog za to je već poslat rektorki, omogućiće se našim studentima, koji studiraju sociologiju i bave se socijalnom zaštitom da postidplomske studije pohađaju u Moskvi, što će im sigurno značiti u daljoj karijeri", rekao je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije