Tužilaštvo BiH ćuti o prisluškivanju

S. M.

29. 06. 2019. u 11:00

Тужилаштво БиХ ћути о прислушкивању
Još nepoznato da li će biti pokrenuta istraga o aferi OBA. Špirić: Ovo bi u demokratskoj zemlji bilo zvono za uzbunu

OSIM bošnjačkih političkih struktura, i Tužilaštvo BiH i dalje ćuti o najnovijoj aferu, čiji je glavni akter Obaveštajno-bezbednosna agencija. "Novosti" nisu dobili odgovor Tužilaštva na pitanje - da li će na zahtev Saveta za štampu pokretnuti istragu o navodima predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika da OBA prati i prisluškuje deset medija u regionu, među kojima je i naša kuća.

Iz SNSD je "Novostima" rečeno da će nadzor nad radom OBA BiH biti prioritet u delovanju ove stranke u institucijama BiH:

- Zasad je veoma teško uspostaviti bilo kakav nadzor nad radom agencije, jer nema formirane vlasti na nivou BiH, a što svesno opstruišu iz SDA, koji preko svojih kadrova u OBA i kontrolišu rad ove institucije. Inače, rad agencije bi trebalo da kontroliše Parlamentarna zajednička komisija za nadzor, ali ona već dve godine nije imala konkretne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ - DODIK IZNEO ŠOKANTNE PODATKE: Sarajevska Obaveštajno-bezbednosna agencija prati i "Novosti"

Nikola Špirić, potpredsednik SNSD, izjavio je da OBA selektivno prisluškuje medije, što bi u demokratski razvijenoj zemlji bilo zvono za uzbunu:

- Ne sumnjam da Dodik ima validne dokumente. Šta bi se desilo u bilo kojoj drugoj zemlji da predsednik izađe i pokaže takve dokumente. Sređivala bi se situacija najmanje pola godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije