BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u sredu, na sastanku sa delegacijom ministarstava odbrane Rusije i Belorusije, da će Srbija istrajati u vojnoj neutralnosti i biti ospobljena da štiti svoju teritoriju i građane.

Delegacije ministarstava tih zemalja učestvuju na vojnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2019" koja se održava u Srbiji i na kojoj učestvuje oko 750 pripadnika specijalnih vazdušno-desantnih snaga tri zemlje.

U saopštenju iz kabineta predsednika se navodi da je Vučić kazao da su te vežbe simbol prijateljstva i dobrih odnosa tri zemlje i da je to jedan od načina jačanja veza vojnih struktura Srbije, Rusije i Belorusije.

PROČITAJET JOŠ - Vučić: Srbija u dobrom stanju, problem očuvanje mira zbog Prištine; Izbori će biti teški - pokušaće da oslabe našu zemlju

"Sagovornici su konstatovali da je saradnja u oblasti odbrane u proteklom periodu dostigla visok nivo i da su veoma zadovoljni uspešnim izvođenjem vežbi, koje se ove godine održavaju peti put", navodi se u saopštenju.