KOMENTAR: Ruganje

Jurica KERBLER

sreda, 26. 06. 2019. u 13:28

КОМЕНТАР: Ругање
Ronald Lauder potpuno je jasan kada poručuje hrvatskoj vlasti da kontinuirano pokušava da izmeni istoriju i oslobodi ustaški režim umešanosti u okrutna ubistva

POSTAVITI u Zagrebu spomenik žrtvama Holokausta, a "zaboraviti" monstruoznu ustašku mašineriju u NDH, gde je u ime rasnih zakona poubijano stotine hiljada Srba, Jevreja, Roma, ne samo da je ruganje istoriji već i uvreda potomcima žrtava Pavelićevog režima.

Ronald Lauder, predsednik Svetskog jevrejskog kongresa, potpuno je jasan kada poručuje hrvatskoj vlasti da kontinuirano pokušava da izmeni istoriju i oslobodi ustaški režim umešanosti u okrutna ubistva. Ovaj uticajni prvi čovek krovne organizacije Jevreja iz stotinak država sveta tvrdi da vlast ulaže sve napore da se prikriju monstruozni zločini ustaša, jer se ovim spomenikom želi stvoriti lažni utisak da je samo nacistička Nemačka odgovorna za užas Holokausta. A istorijska je istina da je progon Srba i Jevreja u Zagrebu počeo prvog dana kada je razularena Pavelićeva soldateska umarširala u grad, da bi užas Holokausta u režiji ustaša ubrzo osetili Jevreji i Srbi širom Hrvatske.

Pročitajte još - UPOZORENjE HRVATIMA: Lažete o Jasenovcu

Zato zagrebački spomenik, ako se podiže sa istinskom željom pijeteta prema žrtvama, treba da bude upravo za one stradale u NDH.

Iz najnovijeg izveštaja Stejt departmenta može se iščitati kako danas raste i verska netolerancija u Hrvatskoj, pa se Jevreji optužuju za potkopavanje demokratije, a pravoslavne Srbe, građane Hrvatske, mnogi vide kao remetilački faktor.

Odnos prema istoriji uvek određuje i ponašanje u današnjem vremenu, a svaki pokušaj ponovnog pisanja istorije osuđen je na propast. Gotovo je neverovatno da se Hrvatska godinama trudi da se preseli iz kruga pobednika među poražene. Naravno da to ne želi većina građana, ali je i očito da su sve jači oni koji ubice iz istorije žele da promovišu u pobednike, a antifašiste prikažu kao zločince.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ma Ja sam

27.06.2019. 03:52

Velika greska pisca ovog teksta. Velika vecina gradjana ne zeli da se ustaski pokret i NDH napuste jer je za njih to jedan od najvecih koraka u stvaranju danasnje Hrvatske koja je nastavak te tradicije u blazoj formi.

Simon

27.06.2019. 06:19

Ustastvo i period vladavine ustaskog rezima pod nazivom NDH je za vecinu hrvata ponos i jedino prava hrvatxka drzava,jer taj rezim nije priznavao suzivot sa bilo kojim drugim narodima ,a posrbno ne sa Srbima,Jevrejima i Romima.Otuda i nostalgija za ovom drzavom