Ambasadori 16 zemalja predali akreditive Vučiću

Tanjug

utorak, 25. 06. 2019. u 14:21

Амбасадори 16 земаља предали акредитиве Вучићу

Foto Tanjug / Aleksandar Vučić i ambasadorka Republike Zambije

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je 16 ambasadora koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi predalo akreditivna pisma
Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je 16 ambasadora koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi predalo akreditivna pisma.


Vucicić je sa ambasadorima razgovarao o bilateralnoj saradnji, spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, situaciji u regionu, kao i o međunarodnim odnosima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.


Vučić je ambasadorima poželeo uspešan diplomatski mandat, izrazivši uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i ovih 16 zemalja nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.


Akreditivna pisam predali su Ahmed Abdulrahman Al Saati, ambasador Bahreina, Abdus Sobhan Sikder, ambasador Bangladeša Karlos Aparisio Vedija, ambasador Bolivije, Marija del Karmen Gonsales Kabal, ambasador Ekvadora, Kristi Karelson, ambasadorka Estonije, Arturo Romeo Duarte Ortis, ambasador Gvatemale.


Među ambasadorima koji su danas razgovarali sa predsednikom su i Sitong Chitnotin, ambasador Republike Laos, Sidi Mohamed Hamed, ambasador Islamske Republike Mauritanije, Rameš Prasad Kanal, ambasador Nepala, Eniola Olaitan Adžaji, ambasador Nigerije.


PROČITAJTE I: Vučić primio akreditive novopostavljenih ambasadora pet zemalja


U Palati Srbije akreditivna pisma su predali i Raul Salasar Kosio, ambasador Perua, Marija Fe Tanabe Pangilinan, ambasador Filipina, Gardelito Gordon Ruben Hju A Ki, ambasador Surinam, Elizabet Pola Napejok, ambasador Ugande, Dang Tran Fong, ambasador Vijetnama, Kristin Kaseba-Sata, ambasador Republike Zambije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (41)

Cane

25.06.2019. 15:06

Sa dobrim odnosima možemo da obezbedimo napredak.Neophodno je razviti saradnju i partnerstvo sa novim ambasadorima i njihovim zemljama. Srbija je prijateljski nastrojena prema svima.

Petar

25.06.2019. 15:11

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu drzava ima odlicnu saradnju sa stranim zemljama i svakim danom prijateljski odnosi izmedju nas i ostalih zemalja su sve jaci!

Mika

25.06.2019. 15:29

Prioritet ove vlasti je međunarodna saradnja i ekonomski zajednički razvitak sa svim zemljama.

lavica

25.06.2019. 15:36

Svi su i više nego dobrodošli i Srbija je spremna i raduje se dobrim odnosima sa svim državama.

Serbinator

25.06.2019. 15:42

Predsednik Vučić jakim i diplomatskim odnosima nastavlja razvitak naše zemlje uz prventsveno dobru ekonomsku a onda i ostalu saradnju sa svih 16 pomenutih zemalja.

Serbinator

25.06.2019. 15:44

Međunarodni odnosi i saradnja su najbitniji za nastavak daljih tema o zajedničkom razvitku naše zemlje sa ostalim pomenutim zemljama, i to Vučić najbolje sprovodi u delo.

Dejan

26.06.2019. 07:59

Zahvalni smo im na ukazanom poverenju.Nadamo se jos boljoj saradnji u buducnosti