Tači: Dijalog nastaviti bez uslovljavanja

Tanjug

24. 06. 2019. u 23:10

Тачи: Дијалог наставити без условљавања
Predsednik privremenih prištinskih institucija je, tokom razgovora sa šeficom norveške diplomatije Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali "bez uslovljavanja"
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači u ponedeljak veče je, tokom razgovora sa šeficom norveške diplomatije Ine Marie Eriksen Soreide, rekao da je važno nastaviti dijalog sa Beogradom, ali "bez uslovljavanja".

Tači je, kako prenosi RTK na srpskom, rekao da Priština želi da postigne pravno obavezujući sporazum sa Beogradom, sa neophodnim međunarodnim garancijama, ali je ocenio da je za to potrebno više volje, dalekovidosti i političkog pragmatizma.


Norveska ministarka naglasila je da ta zemlja podržava napore za mir i stabilnost u regionu.

"Norveška podržava dijalog i napore za normaliziciju odnosa između Kosova i Srbije", poručila je šefica norveške diplomatije.

Soreide je ranije danas u Beogradu razgovarala sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić, kao i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Roos

25.06.2019. 02:22

Tači je na sve spreman da ne bi bio osuđen za zločine koje je činio I čini nad Srbima!

čiča

25.06.2019. 09:58

Naravno bez uslovljavanja ali napre sve šiftare vratiti preko prokletija odakle ih je tito dveo pa onda neće biti ni potrebe za razgovorom

Vatro Marx

25.06.2019. 10:20

Kakva vam je svest da sednite da teroristomi razgovarati povodom Kosmet. Sta niste u stanju da to ignorisete, Kakva vlada takvai drzava.

Kraljevina sa pokrajinama

25.06.2019. 12:11

Albanci ne drže reč, zato EU prvo da pomogne da Srbija postane Parlametarna kraljevina po uzoru na skandinavske i nordijske, gde Kralj ima protokolarnu funkciju (predstavlja jedinstvo države, zaštitnik građana,..), a vlast pripada narodu preko neposredno izbranih predstavnika u svim skupštinama i Premijera koga narod bira. Kraljevina bi imala ravnopravne pokrajine uključujući i Srpsku, KiM,,...