POTPREDSEDNIKA Narodne stranke Nikolu Jovanovića policija je u ponedeljak privela jer se, u više navrata, nije odazivao na poziv za saslušanje, poručili su iz beogradskog odbora SNS-a.

PROČITAJTE JOŠ - RAT PSG-a I NARODNE STRANKE NA TVITERU: Ko vređa Mađare, a ko kači montirane snimke i glumi žrtvu?

- Protiv Jovanovića je podneta krivična prijava, više puta je pozivan na saslušanje, ali se nije odazivao. Verujući da je iznad zakona, Jovanović je ignorisao pozive za saslušanje i time kršio zakon, a sada pokušava da prikupi političke poene i govori o zastrašivanju - kažu u beogradskom SNS-u.

Narodna stranka je prethodno saopštila da je Jovanović rano ujutru priveden zbog prijave koju je protiv njega podneo odbornik SNS-a iz Pančeva Ivan Tešić.

Jovanović je kazao da je privođenje "udar na njegovu porodicu" i da je proces koji protiv njega vodi tužilaštvo u Pančevu, zbog navodnog napada na Tešića - montiran. On tvrdi da je, "u momentu kada je saznao da ga traže na adresi na kojoj je prijavljen, pozvao tužilaštvo u Pančevu, pružio informacije o adresi na kojoj živi sa porodicom i momentalno izrazio spremnost da u bilo kom trenutku da izjavu u vezi navodnog napada".

Funkcioner SNS-a i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je "skandalozno da lideri Saveza za Srbiju odlučuju koga će tužilaštvo da zove na razgovor":

- Pripadnici Saveza stalno izbegavaju da se odazovu i beže od sudskog procesa i pravde - kazao je Stefanović.