Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je, povodom komentara ministra Nenada Popovića da je režim Crne Gore neprijatelj Srbije, da svi treba da budu racionalniji i da reaguju kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić - mirno i staloženo.

Na pitanje da li se ograđuje od izjave ministra Popovića, Brnabić je kazala da se ona ne ograđuje od izjava svojih ministara, ali da svi treba da imaju malo više strpljenja, iako, kako kaže, razume emotivne reakcije.

Nekako je nama u DNK da prvo reagujemo emotivno, a posle da reagujemo raciom. Vidite kako reaguje predsednik Vučić, pa hajde svi da reagujemo tako - staloženo i smireno, udahnite izbrojte do 10 pa onda reagujte”, rekla je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ - Popović: Milo ugnjetava Srbe, razmotriti politiku prema Crnoj Gori

Ona je dodala da je Srbiji u interesu stabilan i predvidljiv region, jer najbrže napreduje u reformama.

Srbija ide najbrže što se tiče ekonomije, privlačenja investicija, dovođenja novih investitora, podrške malim i srednjim preduzećima, otvaranja radnih mesta, transformacije ekonomije zasnovane na inovacijama i znanju. Nemojte da damo da nas ljudi provociraju”, poručila je Brnabić.

PROČITAJTE JOŠ - SRAMNA OBJAVA CRNOGORSKOG GLUMCA: Srbi su izdajice, poturice, smećari (FOTO)

Režim u Crnoj Gori je neprijatelj Srbije i tako ga treba definisati, rekao je ranije ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i istovremeno nazvao režim crnogorskog predsednika Mila Đukanovića "zločinačkim".

On je rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

BRNABIĆ: NADAM SE DA ĆE CG NEĆE UGROŽAVATI IMOVINU SPC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Crna Gora umeti da ima pravi dijalog sa Srbijom i da neće ugrožavati imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Mislim da je to jedna civilizacijska norma. Ne mogu da kažem šta će oni stvarno uraditi, ali mi ćemo nastaviti da budemo racionalni i da molimo za razum”, rekla je Brnabić na pitanje o odnosima sa Crnom Gorom i mogućim reakcijama Srbije.

Ona je dodala da je Srbiji u interesu miran i stabilan region u kome svi rade, razmišljaju o radnim mestima i kvalitetu života građana.

Ne znam zbog čega se sve ovo dešava. Mi ćemo uvek biti tu sa druge strane stola, sa kim god treba da razgovaramo, da vidimo šta je tu po sredi i kako da rešavamo te probleme dijalogom, a ne daljom eskalacijom tih odnosa i nadam se da će Crna Gora imati razumevanja za to”, poručila je Brnabić.