Haradinaj najavio mogućnost odlaganja samita u Parizu

Beta

20. 06. 2019. u 17:59

Харадинај најавио могућност одлагања самита у Паризу

Foto: Fejsbuk

Prema njegovim rečima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome
Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da postoji mogućnost odlaganja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. "Ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može se desiti da će se odložiti", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Pročitajte još: Vučić: Srbija u dobrom stanju, problem očuvanje mira zbog Prištine; Izbori će biti teški - pokušaće da oslabe našu zemlju

Prema njegovim rečima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome.

Haradinaj je objavio da je oslobodio dužnosti dosadašnjeg ministra inovacija i preduzetništva Kosova Besima Bećaja pošto je podneo ostavku na tu funkciju.

Podvukao je da je to deo sprovođenja odluke predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) da se sa svih zvaničnih položaja uklone svi članove stranke koji imaju optužnice da su umešani u korupciju i nepotizam.

Pročitajte još: Veselji razrešio Bekaja, Čekua i savetnika

Bećaj je u predmetu "Pronto" zajedno sa još 11 drugih optužen da je izvršio krivično delo "ugrožavanja ravnopravnog statusa državljana i stanovnika Kosova".

Haradinaj je rekao da dužnosti nije razrešio zamenika ministra odbrane Kosova Agima Čekua jer još nije dobio pismo sa odlukama DPK da se smene svi oni njeni kadrovi koji imaju optužnice.

Čeku je optužen za nesavestan rad komisije za utvrđivanje statusa veterana bivše OVK, čiji je bio predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)