Gradonačelnici sa severa KiM stupili na dužnost

Tanjug

sreda, 19. 06. 2019. u 18:43

Градоначелници са севера КиМ ступили на дужност

Goran Rakić - Foto: Tanjug

U Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, danas su održane svečane sednice na kojima su izabrani gradonačelnici tih opština zvanično otpočeli svoj mandat
U Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, danas su održane svečane sednice na kojima su izabrani gradonačelnici tih opština zvanično otpočeli svoj mandat, nakon pobede na vanrednim izborima 19. maja.


Zakletve su položili gradonačelnici Goran Rakić, Vučina Janković, Srđan Vulović i Zoran Todić.


Rakić je nakon svečane sednice novinarima rekao da će sve odluke koje se tiču srpskog naroda donositi, kako je istakao, kao i uvek uz konsultacije sa državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u korist srpskog naroda.


On je naglasio da će časno, nepristrasno, savesno i prema Zakonu izvršavati svoju dužnost i koristiti svoja ovlašćenja kao gradonačelnik opštine Severna Mitrovica da bi se, dodao je, obezbedili uslovi za miran život svih građana.


Građanima Severne Mitrovice se zahvalio na ukazanom poverenju dodajući da će dužnost obavljati časno, u skladu sa interesima građana.


Pročitajte još: IZBORI NA KiM: Srpska lista proglasila pobedu; Građani Mitrovice na ulicama, Đurić: Nastavićemo da se borimo (FOTO)


"To je ujedno i velika obaveza, ne samo moja, već i svih vas u skupštini da budemo još bolji u svom radu, i da unapredimo život naših sugrađana, pre svega da žive u miru, a moramo im pomoći i u svakom drugom vidu", rekao je Eakić.


Sednici je prisustvovalo 14 odbornika, kao i ministarka administracije lokalne samouprave Adrijana Hodžić, predstavnici Evropske unije i KFOR-a.


Rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike u četiri srpske opštine na severu KiM Centralna izborna komisija potvrdila je 23. maja.


Izbori su raspisani nakon što su gradonačelnici Zvečana, Severne Mitrovice, Zubinog Potoka i Leposavića krajem novembra prošle godine podneli ostavke zbog odluke Vlade Kosova o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije