Srpska lista saopštila je večeras da je Vuk Jeremić zasedao sa svojim saborcima u albanskom restoranu "Bujana" u Gnjilanu.

"Nakon nedavnog "bala vampira", kada su u Prištini gostili Bila Klintona i Madlen Olbrajt, danas su Albanci crveni tepih prostrli za najdražeg gosta - Vuka Jeremića, u znak zahvalnosti za legalizaciju nezavisnosti Kosova", navela je Srpska lista u saopštenju.

Srpska lista dodaje da je Jeremića i njegovu svitu dočekao Nenad Cvetković Čičko, koji je, kako kažu, zbog silovanja proveo tri godine u zatvoru.

Pročitajte još:
KLINTON I OLBRAJTOVA U PRIŠTINI: Tači odlikovao bivšeg američkog predsednika; Bler: Sprečili smo masovna ubistva

"Cvetković je 2011. i 2016. godine prijavljen policiji zbog seksualnog uznemiravanja. A Srbi iz Gnjilana se sećaju da je Jeremićev domaćin 2012. godine cinkario Srbe albanskoj obaveštajnoj službi, koja je pet srpskih policajaca zbog njegove prijave lišila slobode", piše u saopštenju SL.

Oni ocenjuju da je Jeremić na KiM našao "očigledno sebi pravog predstavnika Saveza za silovanje i vešanje," kao i da je tako jasno pokazao ko je i šta je, zasedavši sa svojim saborcima u albanskom restoranu "Bujana" u Gnjilanu.

"U trenutku dok Priština srpskim zvaničnicima, čak i srpskim sportskim kolektivima zabranjuje ulazak na Kosmet, Albanci Vuku Jeremiću prostiru crven tepih i goste ga u albanskim restoranima", navodi SL.

Ta stranka ističe i da dok predsednika Aleksandra Vučića albanski mediji najgore vređaju, o Vuku Jeremiću imaju samo reči hvale.

"Svakom čestitom Srbinu na Kosmetu ovo je jasna poruka ko je kakav i ko za čije interese radi", zaključuje se u saopštenju.