Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Kine Čen Bo, sa kojom je konstatovao da su odnosi dveju zemalja, dostigavši nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva, na najvišem nivou u istoriji.


Vučić je rekao da je uveren da će bilateralni odnosi nastaviti da napreduju kroz intenzivan politički dijalog i raznovrsnu ekonomsku saradnju.

Dvoje sagovornika su razmotrili realizaciju konkretnih zajedničkih projekata, izrazivši zadovoljstvo njihovim napretkom, posebno poslovanjem velikih kineskih investicija, poput Železare Smederevo i RTB Bor.

Predsednik Vučić je izrazio veliku zahvalnost predsedniku Siju što je Srbija deo inicijative Pojas i put, koja će, kroz međusobno povezivanje, doprineti razvoju svih zemalja učesnica.

Ambasadorka Čen je istakla da su poštovanje i razumevanje, koje su izgradili predsednik Vučić i predsednik Si, velika prednost za bilateralne odnose Srbije i Kine.


PROČITAJTE I: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PARLAMENTARCIMA: Hvala na podršci za nastavak dijaloga

Ona je naglasila da srpsko-kineski odnosi brzo napreduju upravo zahvaljujući pažnji koju im pridaju dvojica predsednika.

Kineska ambasadorka je izrazila zadovoljstvo zbog velikih rezultata u saradnji, ostvarenih u prvoj polovini ove godine.