Brnabić i Palmer razgovarali o Kosovu, dijalogu Beograda i Prištine

Beta

ponedeljak, 10. 06. 2019. u 16:23

Брнабић и Палмер разговарали о Косову, дијалогу Београдa и Приштине

Foto Tanjug

On je rekao da SAD ostaju pri stavu da Priština mora da povuče takse i da su primena Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u ponedeljak sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom koji je rekao Srbija može da računa na podršku Amerike u dijalogu Beograda i Prištine i njenom evropskom putu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Palmer je rekao da SAD ostaju pri stavu da Priština mora da povuče takse i da su primena Briselskog sporazuma i nastavak dijaloga jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

"Prevashodni interes SAD je da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana", rekao je Palmer, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još - Palmer: Cilj pregovora je priznanje nezavisnosti Kosova

Brnabić je još jednom je iznela stav da je neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i uzdrži se od jednostranih mera koje štete nastavku razgovora i normalizaciji odnosa.

Ona je rekla da ponašanje Prištine nanosi veliku štetu čitavom regionu, a da su žrtve takve politike i građani koji žive na Kosovu.

Palmer je takođe rekao da SAD teže nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom i povećanju američkih investicija na srpskom tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije