GRAFITI PROTIV MISIJE: U Prištini se nastavlja kampanja protiv UNMIK-a (FOTO)

D. Z.

05. 06. 2019. u 14:57

ГРАФИТИ ПРОТИВ МИСИЈЕ: У Приштини се наставља кампања против УНМИК-а (ФОТО)
Na nekoliko zgrada u Prištini u sredu jturo su osvanuli grafiti sa oznakama „ #UNMIK RUSMIK“ koji iskazuju netrpeljivost prema ovoj misiji UN

Na nekoliko zgrada u Prištini u sredu jturo su osvanuli grafiti sa oznakama „ #UNMIK RUSMIK“ koji iskazuju netrpeljivost prema ovoj misiji UN.

Naime, kako su javili prištinski mediji u pitanju je nastavak akciji protiv ove misije koja je i ranije vođenja u delu kosovske javnosti ali je sada prema pisanju albanskih medija, povod napad kososvkih specijalaca na službenika Unmika Mihaila Krasnoščenka koji je uhapšen 28. maja tokom akcije kosovske policije na severu Kosmeta ali koji je koristeći diplomatski imunitet oslobođen posle reakcije predstavnika ove misije u Prištini.

Pročitajte još - Unmikov šamar Prištini

-Međutim, uprkos tome što je ruski diplomata zadobio teške povrede i prelome delova kostiju glave, kosovski premijer Ramuš Haradinaj okaraktrisao je ruskog pripandika UNMIK-a svojevrsnim agentom i zabranio mu ulazak na Kosovo, dok su posle toga usledili grafiti protiv misije UNMIK n javnim mestima u Prištini.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije