Đorđević na polaganju zakletve predsednika Komora

Tanjug

nedelja, 26. 05. 2019. u 15:46

Ђорђевић на полагању заклетве председника Комора

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević / Foto Tanjug

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar Zoran Đorđević i ambasador Srbije u Najrobiju Dragan Županjevac, prisustvovali su ceremoniji polaganja zakletve ponovo izabranog predsednika Unije Komora Azali Asumanija
Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Republike Srbije u Najrobiju Dragan Županjevac, prisustvovali su danas u Moroniju ceremoniji polaganja zakletve ponovo izabranog predsednika Unije Komora Azali Asumanija.


„U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i u lično ime upućujem najsrdačnije čestitke. Verujem da ćete svojim iskustvom i posvećenošću naporno raditi za dobrobit i dalji napredak Vaše zemlje”, poručio je Đorđević.


PROČITAJTE JOŠ - Dačić: Interesuju me razgovori s onima koji su priznali nezavisnost Kosova


Kako je saopšteno iz Ministarstva, on je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Unije Komora i da će kao odgovoran i pouzdan partner i ubuduće razvijati bilateralne odnose sa tom zemljom.


“Srbiju i Komore odlikuju tradicionalno prijateljski odnosi koji imaju dugu istoriju, a verujem da će u budućnosti biti još snažniji i bolji“, rekao je Đorđević.


Svečanoj ceremoniji polaganja zakletve u Moroniju prisustvovali su šefovi diplomatskih i konzularnih misija kao i međunarodnih organizacija.


Unija Komora u novembru prošle godine povukla je priznanje jednostrane proglašene nezavisnosti Kosova, nakon čega je došlo do intenziviranja diplomatskih odnosa Republike Srbije sa tom zemljom, podseća se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije