Reagujući na izjavu jednog od lidera SZS, Goran Rakić, predsednik Srpske liste u  saopštenju za javnost ističe da predsednik Vučić uživa apsolutnu podršku Srba sa KiM, a  da je Vuk Jeremić , kako ističe,  pajac, štetočina, šarlatan i marioneta međunarodnih tajkuna, i da , kako navodi  u saopštenju za javnost,  treba da ga bude sramota za zlodela koja je učinio srpskom narodu ali i   laži koje ne prestaje da iznosi.

- Jeremić je licemer koji je pokušao da sahrani Rezoluciju SB UN 1244 svojim diletantnim i glupim pitanjem Međunarodnom sudu pravde, učinio je više na legalizaciji tzv. Kosova nego svi albanski političari i sponzori zajedno - navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića i dodaje da se Jeremić „nije setio da se pozove na Rezoluciju SB UN 1244 ili da Borisu Tadiću i Borku Stefanoviću predoči da postavljanje granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku nije u skladu sa Ustavom Srbije.

Srbe na KiM po  Rakićevim rečima posebno iritira pokušaj blaćenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića koji sa svojim timom svakodnevno radi na rešavanju problema srpskog naroda, između ostalog i problema koji je diletantskim pitanjem MSP-u, uspostavljanjem granice između Srba i Srba i drugim nakaradnim sporazumima napravio Vuk Jeremić.  

Pročitajte još: Rakić: Pobeda srpskog jedinstva


- Ono što je nerešiva enigma za ovog tajkuna sumnjive imovine, zašto sve ove predloge o kojima govori nije implementirao dok je njegov režim devastirao pregovaračku poziciju Srbije.  Da li  razlog leži u beleškama Vikiliksa u kojima se pominje, ili zato što se u to vreme interesovao samo za uvećanje svog imetka? -pita se u saopštenju za javnost Goran Rakić predsednika Srpske liste.