OPŠTINE Preševo, Bujanovac i Medveđa bile su, jesu i ostaće sastavni deo Srbije. U više navrata sam govorio o tome i mišenje koje sam izneo temelji se na jedinstvenom stavu državnih organa i uveravanju predstavnika međunarodne zajednice.

Ovako Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za pomenute tri opštine, komentariše nove zahteve i provokacije u vezi sa njihovim pripajanjem Kosovu. Komentarišući organizovanje manifestacije "Dani kapetana Lešija", posvećene jednom od vođa terorističke OVPMB, Stanković kaže da zakoni moraju da se poštuju:

Pročitajte još - PREDSEDNIK BUJANOVCA OTCEPLjUJE JUG: Najbolje za Preševsku dolinu da se pripoji Kosovu

- Ukoliko nadležni državni organi procene da je nekim postupkom učinjena povreda zakona, kao što se u javnosti smatra organizovanje manifestacije "Dani kapetana Lešija" u Bujanovcu, uslediće reakcija na zakonom propisan način. Tačno je da postoji nesklad između izjava pojedinih albanskih lidera i njihovog poštovanja zakona Srbije.

On ističe da lokalni albanski lideri u svakodnevnom radu poštuju zakone naše zemlje i rade u korist građana tih opština. Podseća i da su im premijer i predsednik Albanije poručili da svoje probleme rešavaju u okvirima organa Republike Srbije.