Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda reagovao je na kritike pojedinih predstavnika Saveza za Srbiju na Zakon o glavnom gradu, navodeći da je reč o prevarantima i lažovima koje samo novac interesuje, a da je zakon u interesu građana.

"Najnovije tragikomično saopštenje predstavnika saveza tajkuna Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i fašiste Boška Obradovića, predstavlja kontinuitet u njihovom licemerju, lažima, elementarnom neznanju, ali i ogromnoj želji za novcem", navodi Mirković u saopštenju koej je dostavljeno medijima.

Nasuprot Đilasu Jeremiću i Obradoviću, koje, kako kaže, u tom zakonu najviše interesuje ko i kako upravlja poslovnim prostorom, Mirković navodi da su budžeti gradskih opština veći iz godine u godinu, ali da "to ne može i neće da zna onaj ko je ovaj grad zadužio za 1,2 milijarde evra".

PROČITAJTE JOŠ - Mirković: Nasilje jedino što SzS ima u svom programu

"Novi Zakon o glavnom gradu je u interesu građana i predstavlja još jedno ispunjeno obećanje koje smo dali. Ovim zakonom će se opštine podeliti na gradske i prigradske zbog različite palete problema i uslova života u njima, povećane su im ingerencije koje im je bespotrebno oteo Dragan Đilas sa svojim satrapama, dok su bili na vlasti", navodi Mirković.

U saopštenju nabraja da će taj zakon omogućiti legalizaciju objekata u gradskim opštinama do 400, a u prigradskim do 3000 kvadrata, zatim da prigradske opštine uz saglasnost grada donose planove, kao i da se otvaranjem uslužnih centara na nivou mesnih zajednica službe koje su od značaja približe građanima...

"Novi zakon će omogućiti da se građani još više pitaju i da svojom voljom još više utiču na život u svom okruženju.

Usvajanjem novog Zakona o glavom gradu dokazaće se da je politika Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića uvek posvećena običnim ljudima, a ne tajkunima i prevarantima kao što je bilo u vreme Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Borisa Tadića", zaključio je Mirković.