Dačić:Zahvalni smo Kongu na podršci integritetu Srbije

Tanjug

subota, 18. 05. 2019. u 15:56

 Дачић:Захвални смо Конгу на подршци интегритету Србије

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Foto Tanjug/Ap

Čizekedi je još jednom naglasio da DR Kongo neće menjati svoj stav u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije i pitanju Kosova i Metohije
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je u razgovoru sa novoizabranim predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čizekedijem u Kinšasi rekao da Srbija podržava tu zemlju na međunarodnom planu i u međunarodnim organizacijama i veoma joj je zahvalna na podršci koju pruža Srbiji i našem teritorijalnom integritetu.

Čizekedi je još jednom naglasio da DR Kongo neće menjati svoj stav u vezi sa teritorijalnim integritetom Srbije i pitanju Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Demokratsta Republika Kongo i Republika Srbija su dve izuzetno prijateljske zemlje sa dugom tradicijom prijateljskih odnosa. Moja želja je bila da se susretnem sa novoizabranim predsednikom kako bismo potvrdili dobre bilateralne odnose, prijateljstvo i saradnju i u budućnosti”, izjavio je Dačić.

U razgovoru je bilo reči o time kako da bude unapređena saradnja dve zemlje i na političkom planu, kao i o razmeni poseta.

Šef srpske diplomatije pozvao je predsednika Konga da na jesen poseti Srbiju što je on sa zadovoljstvom i prihvatio, navodi se u saopštenju.

Dačić je istakao i da je cilj da bude unaprerđena i saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije, što podrazumeva povećanje obima spoljnotrgovinske razmene.

“Naš je cilj je i da unapredimo saradnju i u oblasti odbrane i bezbednosti, da ponudimo stipendije za studente iz Konga, kao što je to bilo u vreme Jugoslavije, ali i da budemo jedni drugima prijatelji na međunarodnom planu i da podržavamo jedni druge u međunarodnim organizacijama”, istakao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sale

18.05.2019. 16:15

Nalazim se u Kongu, i mogu da kažem da ovde ljudi već znaju sta je Srbija a šta je bivša Jugoslavija, što je za pohvalu.