Brnabić: Srbiji znači podrška Kine, posebno po pitanju Kosova

Beta

16. 05. 2019. u 13:47

Брнабић: Србији значи подршка Кине, посебно по питању Косова

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa ministrom za boračka pitanja Kine Sunom Šoačengom, da Srbiji veoma znači podrška Kine na političkom, privredom i ekonomskom planu
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa ministrom za boračka pitanja Kine Sunom Šoačengom, da Srbiji veoma znači podrška Kine na političkom, privredom i ekonomskom planu, a posebno po pitanju Kosova i Metohije.

Brnabić je ocenila da su odnosi dveju zemalja izuzetni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i "čelično prijateljstvo."

"Ministar Sun je istakao da su Kina i Srbija prijateljske zemlje koje karakteriše odlična saradnja i naglasio da je to razlog što je Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom za rad, boračka i socijalna pitanja prvi dokument koji je potpisao sa drugim zemljama od kada je formirano novo ministarstvo na čijem je čelu", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U saopštenju se dodaje da je ministar Sun izrazio zahvalnost Srbiji na humanitarnoj pomoći koju je uputila Kini nakon zemljotresa 2008. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ivan Zgrozeni

17.05.2019. 06:48

Braneci integritet Srbije Rusi i Kinezi brane integritet svojih zemalja. Sema koja je isprobana prvo u razbijanju Jugoslavije kasnije je primenjena i u drugim zemljama a bila bi primenjena i u Rusiji (Madlen Olbrajt se istrcala) i u Kini u kojoj bi Ujguri bili inicijalna kapisla. Podrska Srbiji je dosla kasno. Vise od trideset godina nas Zapad gazi. Sto se cekalo toliko dugo sa pruzanjem pomoci?