MOJA draga Kolindica! Bez obzira na sve, ja ću je opet podržati na izborima za predsednika Hrvatske.

Ovako je lider SRS Vojislav Šešelj, za "Novosti", prokomentarisao napade hrvatske predsednice na državu Srbiju, zbog održavanja Otadžbinskog kongresa SRS na njegovom imanju u Hrtkovcima. Kolinda Grabar Kitarović je na "Tviteru" napisala da je "poražavajuće što srpska država dopušta skup tih ljudi u Hrtkovcima, simbolu stradanja Hrvata iz Vojvodine".

Pojedini hrvatski mediji navode da je "Kolinda poslednja koja treba da osuđuje Šešelja jer joj je on izjavama da podržava Ivu Josipovića pomogao da postane predsednica".

Napadima iz Hrvatske priključila se i Liga socijaldemokrata Vojvodine:

- Očekujemo od premijerke Ane Brnabić da kaže da li je na strani moderne i demokratske Srbije, ili onih koji su devedesetih činili nesreću našim i građanima susednih država.

Posle ovog saopštenja, vođa radikala obrušio se na "Tviteru" na lidera LSV Nenada Čanka, okačivši njegovu sliku sa ustaškom crnom kapom. On je napisao da "ne bi Kolinda toliko volela Čanka da on nema velike zasluge za ustaški pokret".

PROČITAJTE I: Šešelj ponovo na čelu SRS

- Spevala je i vrlo lepu pesmicu ustaškom stožerniku u Srpskoj Vojvodini: "Aoj, Čanak, ljubim te u čelo, kak' ti lepo stoji ustaško odelo!" - napisao je Šešelj.