Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke saopštio je večeras da je, kako navode, svima jasno da Zoran Živković i njegova Nova stranka nemaju ni jedan posto podrške građana na izborima, zato što "lažu i to bez trunke srama".

"Tako su u svojoj nameri da ućare najsitnije političke poene, danas izmaštali alarmantno stanje na Banovom brdu, te krenuli od toga da je spaljen restoran ''Detlić'' i da o tome nije moglo da se čuje ništa ni u jednom mediju, zbog kontrole medija", navodi Gradski odbor Beograd SNS.

Reagujući na saopštenje Foruma mladih Nove stranke da je bezbednost Beograda "odavno na zabrinjavajuće niskom nivou", a da je na Banovom brdu "alarmantno", Gradski odbor SNS Beograd ističe da je istina da je na restoranu zapravo došlo do zadimljenja dimnjaka i da je to sve što se dogodilo.

"Dokaz ugrožene bezbednosti meštana Banovog brda za Živkovića, Đilasovog saborca, je ni manje ni više i automobil jednog građanina koji se usred kvara samozapalio u blizini opštine i tako nadalle. Razlog što ovakve stvari nisu mogle da se čuju u medijima u interpretaciji kako to žele Đilas, Jeremić, fašista Obradović i Živković, zapravo leži u tome što ne nasedaju svi kao oni na lažne priče", ukazuje Gradski odbor SNS Beograd.

Gradski odbor Beograd SNS naglašava da "ne treba ni da podseća da im je u vreme ministrovanja Zorana Živkovića na beogradskim ulicama bilo i po 200 ubistava, čijim se rasvetljavanjem niko nije ni bavio".

"Rastući kriminalni obračuni danas kako to oni interpretiraju zapravo su jedan slučaj kriminalnog ubistva od početka godine i to jedan koji je policija rasvetlila", navodi Gradski odbor Beograd SNS.